Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Τι τρέχει με το Ζάππειο; Ιδού η απάντηση!

Τι τρέχει με το Ζάππειο;
Ιδού η απάντηση!

«Οι προτάσεις περί επωφελέστερης αξιοποίησης της καταληφθείσας περιουσίας δεν διαλαμβάνονται στην διαθήκη του Ευαγγέλη Ζάππα και ως εκ τούτου, θεωρείται ότι οποιαδήποτε άλλη περί του αντιθέτου ερμηνεία, δεν μπορεί να αποδοθεί» επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργου Αμυρά σχετικά με το μέλλον του Ζαππείου Μεγάρου.
Το εν λόγω ζήτημα ανέκυψε όταν μια ανώνυμη εταιρία με δύο αιτήσεις της ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, ζητούσε ερμηνεία του περιεχομένου της διαθήκης που συνέταξε το 1860 ο Ηπειρώτης εθνικός ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, θεωρώντας ως επωφελέστερη αξιοποίησή της, τη μίσθωση και εκμετάλλευση όλων των χώρων του Ζαππείου Μεγάρου και του περιβάλλοντος χώρου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει τον Γιώργο Αμυρά ότι θα καταβάλλει στο δικαστήριο κατά τη συζήτηση της δεύτερης αίτησης της εταιρίας «…κάθε δυνατή προσπάθεια προς απόρριψη της αίτησης, καθώς και της υπεράσπισης των συμφερόντων της κοινωφελούς περιουσίας».