Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

ΚΙΝΑΛ: Κοινή δήλωση Κεγκέρογλου-Αρβανιτίδη για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης

ΚΙΝΑΛ: Κοινή δήλωση Κεγκέρογλου-Αρβανιτίδη για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης


Υπαναχώρηση της κυβέρνησης της ΝΔ στη ανάθεση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα καταγγέλλουν με κοινή δήλωσή τους ο γραμματέας της Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου και ο υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Αρβανιτίδης.
Όπως αναφέρουν οι κ.κ. Κεγκέρογλου και Αρβανιτίδης, το Κίνημα Αλλαγής είχε εγκαίρως επισημάνει την κρισιμότητα της ηλεκτρικής διασύνδεσης των νησιών και ειδικότερα της Κρήτης, αλλά και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο θέμα αυτό με ευθύνη της νέας κυβέρνησης. Και πως για εθνικούς και οικονομικούς λόγους η ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής-Κρήτης θα έπρεπε να υλοποιηθεί ως έργο κοινού ενδιαφέροντος (PCI) ενταγμένο στον ευρύτερο άξονα σύνδεσης Αττικής- Κρήτης- Κύπρου- Ισραήλ, αξιοποιώντας τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια και διευκολύνοντας την άρση της ηλεκτρικής απομόνωσης της Κύπρου.
«Αντ΄ αυτού η κυβέρνηση ακολουθεί την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, απεντάσσει το έργο Αττική-Κρήτη από τα έργα κοινού ενδιαφέροντος, χάνει έτσι περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και αναθέτει στον ΑΔΜΗΕ να εκτελέσει το έργο», τονίζουν οι δυο βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.
Οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Γ. Αρβανιτίδης καταγγέλλουν πως «η ΝΔ εγκαινιάζει έτσι τη δική της περίοδο ...κυβιστήσεων, στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τον Μάρτιο του 2019 καταψήφιζε το άρθρο 76 του ν.4602/2019 για την πρόσληψη προσωπικού στην ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού με την επωνυμία "Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης-Αττικής Αριάδνη ΑΕΕΣ" ενώ τώρα... αποφασίζει να το εφαρμόσει».