Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΚΚΕ: Οι πολλαπλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή κατανάλωση

ΚΚΕ: Οι πολλαπλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή κατανάλωση


«Οι πολλαπλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που σήμερα έρχονται με αφορμή την λεγόμενη "εξυγίανση της ΔΕΗ" έρχονται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη λαϊκή κατανάλωση» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιο για το πακέτο διάσωσης της επιχείρησης.
Το ΚΚΕ εκτιμά πως «ο ισχυρισμός της κυβέρνησης, ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει για μειώσεις στο "πράσινο" ειδικό τέλος (ΕΤΜΕΑΡ) και με αυτήν εξισορροπεί τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, είναι παραπλανητικός, καθώς οι αυξήσεις είναι σημαντικά μεγαλύτερες, αφορούν το σύνολο των λαϊκών νοικοκυριών σε αντίθεση με τη μείωση του ΕΤΜΕΑΡ και αποκρύβει τη ραγδαία αύξηση των τιμολογίων της ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια».
Και καταλήγει: «Οι σημερινές αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, των κομμάτων δηλαδή που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα, έχουν σκοπό να συσκοτίσουν τον πραγματικό ένοχο: την απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας και τη στρατηγική της ΕΕ, που οδηγεί σε τεράστια κέρδη για τους μονοπωλιακούς ομίλους σε βάρος του δικαιώματος του λαού για την κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών αλλά και να συγκαλύψει τις πελώριες ευθύνες τους, γιατί στήριξαν, στηρίζουν και αποφασιστικά υλοποιούν αυτή τη στρατηγική προσπαθώντας να πείσουν το λαό ότι υπάρχει φιλολαϊκή λύση μέσα σε αυτό το πλαίσιο».