Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να διαστρεβλώνει την αλήθεια για την Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να διαστρεβλώνει την αλήθεια για την Συμφωνία των Πρεσπών


«H αφερεγγυότητα και η διγλωσσία της ΝΔ, ακόμη και στα κρίσιμα εθνικά θέματα, καταδεικνύονται από τα νέα στοιχεία που δημοσιεύονται σήμερα, για τη στάση που κράτησε στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου
«Οι επιστολές που αποκαλύφθηκαν επιβεβαιώνουν ότι δεν επρόκειτο για μία κίνηση τακτικής, όπως δικαιολογήθηκε η ΝΔ, αλλά ήταν επίσημη πολιτική της θέση. Το πλαίσιο που έκανε δεκτό η ΝΔ ήταν διπλή ονομασία, δηλαδή επέτρεπε η γειτονική χώρα στο εσωτερικό της να λέγεται Μακεδονία, και απλώς σύστηνε για το εξωτερικό τη χρήση "Μακεδονία - Σκόπια", δίνοντας τελικά τη δυνατότητα οι περισσότεροι και στο εξωτερικό να την ονομάζουν επίσης Μακεδονία. Κανένας γεωγραφικός προσδιορισμός, λοιπόν, και κανένα erga omnes, όπως και καμία λέξη για συνταγματική αναθεώρηση. Ταυτόχρονα, αποδεχόταν να "ξεπαγώσει" η ενταξιακή προοπτική της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου και προσθέτει ότι «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει. Δεν μπορεί να συνεχίσει να εξαπατά τον ελληνικό λαό διαστρεβλώνοντας την αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ούτε και να προσβάλλει τους πολίτες διά της σιωπής του».
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνει νέες δουλειές με καλύτερους μισθούς, στοχευμένες μειώσεις φόρων, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους
Την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι μία δύσκολη αλλά ανοιχτή αναμέτρηση, εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στο Newpost.gr, και τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία περιλαμβάνει νέες δουλειές με καλύτερους μισθούς, στοχευμένες μειώσεις φόρων, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
«Εμείς δουλεύουμε με μόνο σενάριο τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, για να προχωρήσουμε με πιο τολμηρά βήματα πια, καθώς είμαστε εκτός μνημονιακών συνθηκών. Για την ενίσχυση της εργασίας και τις στοχευμένες μειώσεις της φορολογίας, για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για το αναπτυξιακό μοντέλο που θα μας περιλαμβάνει όλους», είπε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Μπροστά σε αυτό το σχέδιο ή στο ενδεχόμενο επιστροφής σε ένα παλιό μοντέλο, που το έχουμε γνωρίσει και το οποίο τελικά οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία, ο λαός θα κάνει την επιλογή που θα δικαιώνει τις δικές του προσδοκίες και τους δικούς του κόπους».
Για τη Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι «έχει επιλέξει μία προεκλογική περίοδο στην οποία προσπαθεί να επιβάλει σιωπητήριο, να κάνουμε εκλογές διά της σιωπής. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό. Η ΝΔ αποφεύγει την προγραμματική αντιπαράθεση, αποφεύγει όλων των ειδών τα ντιμπέιτ που έχουμε ζητήσει. Τα αποφεύγει όλα προκειμένου να πάμε σε εθνικές εκλογές κατά το δυνατόν σιωπηροί. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό».