Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Ομιλία του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ομιλία του Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση


Παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Πολάκη και στην αναπόφευκτη ταύτιση που θα οδηγήσει όλους τους βουλευτές της συμπολίτευσης, η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Τόνισε πως η επίθεση του Πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ανήγαγε την πολιτική κόντρα σε προσωπική διαμάχη, υιοθετώντας το ιταμό ύφος του καφενείου, δεν συνάδει με την κοινοβουλευτική παρουσία κανενός εκ των προηγούμενων ομοϊδεατών του, με σαφή παραδείγματα τους Ηλία Ηλιού και Λεωνίδα Κύρκο, αλλά και νεότερους όπως τους Αλέκο Αλαβάνο ο Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Υπογράμμισε πως τα σχόλια του κ. Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο αυτομάτως θα τον είχαν οδηγήσει σε αποπομπή από κάθε άλλη Κυβέρνηση, ειδικά από το χαρτοφυλάκιο της Υγείας, καθώς καταφέρεται εναντίον ενός ανθρώπου με αναπηρία που πραγματοποιεί αγώνα ζωής, ενώ κατέκρινε όχι μόνο το ύφος του στο δημόσιο διάλογο, αλλά και τις επιλογές του ως Υπουργός, που έχουν αποτελέσματα ντροπής για την δημόσια υγεία.  Σχολίασε πως ο ελληνικός λαός θα καταδικάσει το ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές του επιλογές στα εθνικά ζητήματα, στα θέματα της ασφάλειας, της Δικαιοσύνης και της μετανάστευσης, ενώ σύνεχισε την ομιλία του λέγοντας πως η Κυβέρνηση επιτέλους, επιχειρεί να επιστρέψει την οικονομική κατάσταση εκεί από όπου την παρέλαβε, αφού κατεβάζει τον ΦΠΑ στα επίπεδα του 2014 μετά από μια τετραετία κατά την οποία τον είχε αυξήσει στο 24%.

Τέλος, ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μη μετατρέψουν τους εαυτούς τους σε «Πολάκηδες». «Αυτό δεν αντιπροσωπεύει  ούτε την Ελλάδα του 2019, ούτε τους ανθρώπους που φιλοδοξούν σε ένα καλύτερο μέλλον, ούτε την ομόνοια που θα πρέπει να επιδείξουμε σε σοβαρές εθνικές προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας σε έναν αβέβαιο και ασταθή κόσμο.», ολοκλήρωσε.