Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real Fm


Πρέπει να ξεκινήσει, επιτέλους, η κουβέντα για το πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές του Μαΐου, επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο Νίκο Χατζηνικολάου στον ρ/σ Real FM. Αυτός είναι ο λόγος, εξήγησε, που έχει, εδώ και δέκα μέρες, ξεκινήσει μία μεγάλη περιοδεία για να πει στους Έλληνες πολίτες, ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα καθορίσουν τη ζωή τους.

«Το παλιό καθεστώς και το νέο καθεστώς», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «θέλουν να μεταβάλλουν τη συζήτηση για τις ευρωεκλογές, σε μία προεκλογική, φθηνή συζήτηση για το πόσο καθαρός είναι ο ένας και πόσο βρώμικος ο άλλος».

Κληθείς, από το Νίκο Χατζηνικολάου, να παρουσιάσει τις θέσεις του Ποταμιού για τις ευρωεκλογές, επεσήμανε τρεις προτεραιότητες:
- Tην ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού στρατού, αστυνομίας και λιμενικού ώστε τα σύνορα της Ευρώπης να είναι ευρωπαϊκά σύνορα και όχι εθνικά.
- Την προστασία του κλίματος και της γης με μείωση των φυτοφαρμάκων στην Ευρώπη στο μισό.
- Τη φορολογία των πολυεθνικών κολοσσών που έχουν βρει τρόπο να μη φορολογούνται στην Ελλάδα και πουθενά στην Ευρώπη.

Σε αυτό το σημείο, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως η Ευρώπη έχει καθυστερήσει να πάρει αποφάσεις για τη φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών, αλλά η πρόθεση του Ποταμιού, σε αυτό το θέμα, είναι οι εξελίξεις να επιταχυνθούν, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό πως αυτή η θέση, όπως και όλες οι προηγούμενες, έχουν συμπεριληφθεί στο μανιφέστο του Προέδρου Μακρόν για την Ευρωπαϊκή Αναγέννηση, που έχει κάνει αποδεκτό και το Ποτάμι.

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis, είπε: «Προφανώς υπάρχει σκάνδαλο που έχει ζημιώσει με δισεκατομμύρια το λαό. Αλλά δεν μπορεί οι βουλευτές να μιλούν, πριν μιλήσουν τα χαρτιά από τους Δικαστές που φτάνουν στη Βουλή». Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να ενοχοποιήσει όλους τους αντιπάλους του και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι επιχειρούν να αθωώσουν όλη την πολιτική τους στο θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει πολιτικά την υπόθεση Novartis, ανέφερε, την ενοχοποίηση του Παναγιώτη Πικραμμένου, θυμίζοντας πως όταν ο πρώην πρωθυπουργός μιλούσε δακρυσμένος στη Βουλή, υπήρξαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον χλεύαζαν.

Οι αναρτήσεις και το ηχητικό από τη συνέντευξη στον Real FM:

http://topotami.gr/i-ee-na-valei-telos-sti-forologiki-asylia-ton-polyethnikon-kolosson/