Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

ΚΚΕ: Καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων στη Σρι-Λάνκα

ΚΚΕ: Καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων στη Σρι-Λάνκα


Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ σε μήνυμά του προς το ΚΚ Σρί-Λάνκα και το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (JVP) Σρι Λάνκα εκφράζει τον αποτροπιασμό του και καταδικάζει τις δολοφονικές επιθέσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα, σε εκκλησίες και ξενοδοχεία και οι οποίες οδήγησαν στο θάνατο 290 ανθρώπους και στον τραυματισμό 500 ακόμη.
«Γεννούνται πολλά ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους αυτής της πολύνεκρης εγκληματικής επίθεσης, πολύ περισσότερο σήμερα, που γνωρίζουμε πολύ καλά από τις εξελίξεις σε πολλές περιοχές, πως διάφορες ένοπλες εγκληματικές ομάδες αξιοποιούνται πολύπλευρα από δυνάμεις του συστήματος, στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών. Σε κάθε περίπτωση οι αρχές οφείλουν να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους ενόχους αυτού του εγκλήματος» υπογραμμίζει το ΚΚΕ στο μήνυμά του, εκφράζοντας, τέλος, τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.