Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ



«Οι εκφραστές της ηττοπάθειας στα εθνικά μας ζητήματα συντονίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες και με τις δηλώσεις τους προσπάθησαν να πείσουν τους Έλληνες ότι πρέπει να σκύβουν το κεφάλι.

Μετά τον πρωτεργάτη της ντροπιαστικής και επικίνδυνης παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, κ. Κοτζιά, που επιπλέον μίλησε και για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με την Τουρκία σε βάρος των δικαιωμάτων της Ελλάδας και της ελληνικής ΑΟΖ, ακολούθησε κ. Μητσοτάκης.

Με τις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στη Θράκη, έδειξε να ταυτίζεται με τη γραμμή της Άγκυρας για ομογενοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας, εξαφανίζοντας τους Πομάκους και τους Ρομά, άγγιξε επικίνδυνα τα Μορφωτικά Πρωτόκολλα της Συνθήκης της Λωζάννης και με την πρότασή του για σύσταση Μουσουλμανικού Συμβουλίου παρά τω Πρωθυπουργώ, οδηγεί σε παραβίαση των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων για Ισονομία και Ισοπολιτεία, καθώς τις διαχωρίζει βάσει του θρησκεύματος.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ συνιστούμε στον κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει την ψηφοθηρική αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων για την Πατρίδα μας και αν θέλει από κάπου να ξεκινήσει, ας κάνει δεκτή την πρότασή μας για δημιουργία δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Πομακοχώρια.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν τα δικαιώματα της Πατρίδας μας και των Ελλήνων για μια «χούφτα» ψήφους».