Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Αυτοκαταστροφική η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ

Αυτοκαταστροφική η στρατηγική του ΚΙΝΑΛ


«Αυτοκαταστροφική» χαρακτήρισε τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία τόνισε την ανάγκη συγκρότησης μετώπου αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον ραδιοφωνικό σταθμό 102 Fm της ΕΡΤ 3.
Η κ. Σβίγκου μίλησε για την προσπάθεια συγκρότησης μετώπου αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων ως απάντηση στα ερωτήματα, τα οποία έχουν τεθεί μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και αφορούν στη δίκαιη ανάπτυξη, στο κοινωνικό κράτος, στην απάντηση στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού σε ολοένα και περισσότερες χώρες της Ευρώπης, στην απάντηση στην ακροδεξιά.
Όπως ανέφερε, αυτή η προσπάθεια δεν εξαντλείται ούτε στον ανασχηματισμό, ούτε στα ψηφοδέλτια. «Είναι μια ευρύτερη διαδικασία και αφορά πρόσωπα, δυνάμεις, κινήσεις αλλά, κυρίως, μια μεγάλη μάζα πολιτών, οι οποίοι προσδιορίζονται τόσο στην αριστερά, όσο και στον προοδευτικό χώρο, που θέλουν να στηρίξουν το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που θα λέγαμε ενός ευρύτερου δημοκρατικού πόλου απέναντι στη ΝΔ, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά», σημείωσε.