Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

Νίκος Νικολόπουλος: Χάνουμε αδικαιολόγητα γιατρούς που είναι απαραίτητοι σε δομές υγείας!

Νίκος Νικολόπουλος: Χάνουμε αδικαιολόγητα γιατρούς που είναι απαραίτητοι σε δομές υγείας!

Γιατροί που εργάζονται επί 4 σχεδόν χρόνια αδιάκοπα σε δομές υγείας, ζουν σε καθεστώς αβεβαιότητας, καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους στις 31 Δεκεμβρίου και δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι θ΄ ανανεωθούν.
Το εν λόγω γεγονός ευαισθητοποίησε τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, επισυνάπτοντας παράλληλα και επιστολή διαμαρτυρίας πολλών γιατρών που βρίσκονται στον «αέρα».
Στην επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Μας είχε ανακοινωθεί ότι κανείς από εμάς, που στα δύσκολα χρόνια στηρίξαμε το σύστημα, δεν θα απομακρυνθεί και ότι για οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη θα μοριοδοτηθούμε ώστε να αναγνωριστεί η μέχρι σήμερα προσφορά μας, (γεγονός ιδιαίτερα αμφισβητήσιμο, θολό και υπό προϋποθέσεις αδιαπραγμάτευτο. Π.χ. παλαιότεροι ιατροί που για κάποιο λόγο επανέρχονται σε προτέρα τους θέση ή και άλλη εν δυνάμει θέση)!
Διαχρονικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα μας ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν θέσεις μόνιμων όπου θα προηγηθούμε λόγω αυτής της προϋπηρεσίας μας αλλά μέχρι σήμερα οι θέσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι ελάχιστες και σχεδόν «φωτογραφικές».
Θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ότι ΟΛΟΙ είχαμε προτάσεις για εργασία στο εξωτερικό και προτιμήσαμε να μείνουμε και να στηρίξουμε τον τόπο μας οπωσδήποτε με κάποιο κόστος (μισθολογικό).
Αυτό που διαφαίνεται μέχρι σήμερα (αν κάτι δεν αλλάξει ΑΜΕΣΑ) είναι ότι και εμείς ετοιμαζόμαστε για το εξωτερικό!
Όσον αφορά την σημερινή κατάσταση: το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε στις θέσεις μας, επειδή οι επίτροποι δεν θα υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής λαμβάνοντας υπόψη ότι το ελεγκτικό συνέδριο έκρινε παράνομη την παραμονή μας πέραν των 2 ετών (εργασίας ως ΙΔΟΧ) και άρα παράνομη και την μισθοδοσία μας.
Ακούγεται επίσης ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για εμάς, εν αντιθέσει με όσους έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ των οποίων η μισθοδοσία έχει εξασφαλιστεί τουλάχιστον για το επόμενο 10μηνο».
Το προφανές ερώτημα του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό είναι το ακόλουθο:
Τι θα πράξετε ώστε να μην χάσουν την εργασία τους οι εν λόγω ιατροί οι οποίοι όπως δηλώνουν οι ίδιοι, αλλά έχει δηλώσει και ο κ. Τσίπρας, είναι απαραίτητοι για το σύστημα υγείας;