Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ




Το ΚΚΕ καταγγέλλει το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο εργοτάξιο κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού εργάτη.
Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα των εργατικών “ατυχημάτων”, που σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του ΣΕΠΕ, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και την ίδια στιγμή οι έλεγχοι είναι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά, το ίδιο και οι κυρώσεις και τα πρόστιμα στην εργοδοσία.
Αυτή είναι η "νέα εποχή" της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης και του τέλους των μνημονίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μπροστά στο μέγιστο δυνατό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων δε λογαριάζει ούτε την ίδια τη ζωή των εργαζομένων. Είναι συνώνυμη της εντατικοποίησης της δουλειάς, της υπερεκμετάλλευσης, της απουσίας ουσιαστικών ελέγχων και μέτρων ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, της ενίσχυσης της εργοδοτικής ασυδοσίας.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να κάνουν βήμα πίσω από τις ανάγκες τους, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, για σύγχρονα μέτρα ασφάλειας και εργασιακά δικαιώματα.



ΑΘΗΝΑ 9/1/2019 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ