Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η κυβέρνηση προσπαθεί με προθύμους και αποστάτες να βρει τους 151

Η κυβέρνηση προσπαθεί με προθύμους και αποστάτες να βρει τους 151


«Η κυβέρνηση προσπαθεί με πρόθυμους και αποστάτες να βρει τους 151 που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Όλοι θα βρεθούμε σε λίγα εικοσιτετράωρα μπροστά στις ιστορικές μας ευθύνες» δήλωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAX FM Πάτρας 93,4, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας επίσης ότι «πρέπει να διαλυθεί η Βουλή, να πάμε σε εκλογές και να κριθούν όλα από τον ελληνικό λαό».
Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο, ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Αντί να συλλάβουν τους αριθμητικά λίγους αλήτες, ταραξίες, έριχναν χημικά στους φιλήσυχους πολίτες που συμμετείχαν στο ειρηνικό συλλαλητήριο. Πώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η ΕΛΛΑΣ δεν γνώριζε τίποτα και δεν είχε στόχο να διαλύσει το μεγάλο συλλαλητήριο; Η κυβέρνηση από τα επεισόδια των ολίγων ακροδεξιών φαίνεται ότι εξυπηρετήθηκε για να μειώσει τον όγκο του συλλαλητηρίου και τελικά να το διαλύσει».
Επίσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε ότι «μπροστά στη λαοθάλασσα στου συλλαλητηρίου είναι ευκαιρία να δηλώσουν οι υπερασπιστές της συμφωνίας ότι έχουν κάνει λάθος και να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών».
Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε ότι «η ΝΔ πρέπει, επιτέλους, να ξεκαθαρίσει εάν δίνει το όνομα της Μακεδονίας. Η γλώσσα και η εθνότητα υπάρχουν επειδή υπάρχει το όνομα».