Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΣΤΟΝ REAL FM ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ


Αναφερόμενος στην τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Καταδικάζουμε όλοι το συμβάν. Δεν είναι τρόπος λειτουργίας της πολιτικής, δηλαδή άνθρωποι να θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο κάνουν πολιτική πράξη, αντίθετα η βία γυρίζει πίσω την χώρα, πάμε πίσω, αυτά τα φαινόμενα είναι παρακμιακά. Δεν είναι πολιτική να βάζεις βόμβες». Για την πόλωση και για το ενδεχόμενο να ευθύνεται για τέτοιες ενέργειες, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι το κλίμα της πόλωσης δεν βοηθάει στην πολιτική ηρεμία και όλοι οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν τις συμπεριφορές τους. Δεν μπορεί την μια μέρα η ΝΔ να κορυφώνει την πόλωση και την επόμενη μέρα να ισχυρίζεται ότι πρέπει να μειωθεί η πόλωση.
Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι τον πίεσαν ν’ αλλάξει γνώμη για την συμφωνία των Πρεσπών. Κατονόμασε μάλιστα πρεσβείες μεγάλων χωρών όπως Αμερικής, Αγγλίας, Βελγίου και πρόσθεσε ότι του προτάθηκε να επισκεφθεί τα Σκόπια για να πεισθεί από κοντά ότι ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός Ζάεφ έχει καλές προθέσεις και όχι αλυτρωτικές βλέψεις.
Όσον αφορά την πρόταση Π. Καμμένου για συνεργασία με την Ένωση Κεντρώων στο θέμα των Σκοπίων, ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι καμία συνεργασία δεν ψήνεται στο παρασκήνιο με τους ΑΝΕΛ, απλά όπως είπε, το αδιέξοδό του ο κ. Καμμένος προσπαθεί να το μετατρέψει σε συνεργασίες με άλλα κόμματα. Τίποτε κοινό δεν υπάρχει ανάμεσά μας και δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας. Στο σημείο αυτό ο κ. Λεβέντης αναρωτήθηκε πώς λέγεται αυτός που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια χωρίς Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και έγκριση της ελληνικής Βουλής και πρόσθεσε: «Αν αυτός δεν είναι προδότης τότε τι είναι;».
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα των δημοσκοπήσεων λέγοντας ότι η πολιτική ζωή του τόπου έχει δυο καρκινώματα, το ένα αφορά την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών και το άλλο την εμμονή της ΝΔ για πεντακομματική Βουλή, που πιθανόν εάν γίνει αυτό η ΝΔ να κάνει αυτοδυναμία.
Ο κ. Λεβέντης ρωτήθηκε και για τις δηλώσεις Σαρίδη να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. Ο κ. Λεβέντης δήλωσε; «Είναι αδιανόητο να ψηφίζεις τον προϋπολογισμό της Κυβέρνησης. Πιστεύω αύριο να μην το πράξει αυτό. Εγώ δεν διαγράφω. Εύχομαι να αλλάξει άποψη. Εμείς κάνουμε αγώνα για την αναδιανομή του χρήματος υπέρ των αδυνάτων. Όποιος φεύγει από το κόμμα του θα βγει τελευταίος των τελευταίων στις εκλογές που έρχονται».