Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Συνάντηση του Τομέα Άμυνας με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού

Συνάντηση του Τομέα Άμυνας με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ)

Την 28η Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γραμματέα και μελών του Τομέα Άμυνας του Κινήματος Αλλαγής με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ). Στη συνάντηση, επίσης, συμμετείχε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κος Βασίλης Κεγκέρογλου.
Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάσθηκε η κατάσταση της Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) και διατυπώθηκαν προτάσεις εξυγίανσης και στήριξής της.
Από την ενημέρωση και την προκύπτουσα συζήτηση διαπιστώθηκε για ακόμη μία φορά η παντελής απουσία κυβερνητικού σχεδιασμού για την εξυγίανση, τη στήριξη και την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.
Με δεδομένο ότι η Χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με δύσκολα γεωπολιτικά προβλήματα, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για άμεση συνεργασία των ΕΔ με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Ας πάψουν λοιπόν οι αρμόδιοι υπουργοί να κωφεύουν και να αδιαφορούν επιδεικτικά για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Όσο η κυβέρνηση αδιαφορεί - καθυστερεί και δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της για την πορεία της εξυγίανσης - στήριξης της αμυντικής βιομηχανίας, τόσο αυτή (η ΑΒ) οδηγείται σε εξαφάνιση και οδηγείται με γρήγορο ρυθμό στην ανεργία μεγάλος αριθμός εργαζομένων.
Είναι επιτέλους καιρός η Κυβέρνηση να βγει από τον λήθαργο που βρίσκεται για το υπόψη θέμα και να πάρει γενναίες αποφάσεις, δίνοντας έμφαση στους μεγάλους πυλώνες της εγχώριας κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, όπως η ΕΑΒ, τα ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ, τα Ναυπηγεία, που με τη σειρά της θα αποτελέσει τον κρίσιμο συντελεστή ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.