Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Κάλεσμα 20ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

Κάλεσμα 20ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων


Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα τα οποία έλαβαν μέρος στην 20η Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018, φιλοξενούμενη από το ΚΚΕ, το οποίο τιμά τα 100 χρόνια της ιστορικής του πορείας, καλούν στην ανάπτυξη κοινών και συγκλινουσών δράσεων την επόμενη περίοδο στους εξής βασικούς άξονες:
α) Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις επεμβάσεις και την στρατιωτικοποίηση.
Δράσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ -το οποίο έχει την 70η επέτειό του στις 4 Απρίλη 2019- και την ΕΕ, η οποία στρατιωτικοποιείται πάρα πέρα με την PESCO και άλλους μηχανισμούς. Ενάντια στα πυρηνικά όπλα και τις ξένες στρατιωτικές βάσεις, αξιοποιώντας την επέτειο του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι - 6 και 9 Αυγούστου και τα 80 χρόνια από την έναρξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου - 1η Σεπτέμβρη.
β) Για την υπεράσπιση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος και των αξιών του προλεταριακού διεθνισμού.
Πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της Κομμουνιστικής Διεθνούς - 2 Μάρτη, δράσεις ενάντια στον αντικομμουνισμό, τις διώξεις και απαγορεύσεις κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων. Αξιοποίηση της 102ης επετείου της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης για την προβολή των επιτευγμάτων του σοσιαλισμού και την εμβάθυνση της θεωρητικής συζήτησης και πρακτικής δράσης ενάντια στον καπιταλισμό και την εκμεταλλευτική, καταπιεστική, επιθετική, ληστρική και απάνθρωπη φύση του.
γ) Να δυναμώσει η Διεθνιστική Αλληλεγγύη με τους λαούς που αγωνίζονται, αντιμετωπίζουν κατοχή, ιμπεριαλιστικές απειλές και επεμβάσεις.