Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Στ. Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: «Το Ποτάμι θα είναι δυνατό και αυτόνομο στην επόμενη εκλογική μάχη»

Στ. Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: «Το Ποτάμι θα είναι δυνατό και αυτόνομο στην επόμενη εκλογική μάχη»


«Το Ποτάμι θα είναι δυνατό και αυτόνομο στην επόμενη εκλογική μάχη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συνέντευξη Τύπου, στη ΔΕΘ.
«Αυτή είναι η αντίληψη του επικεφαλής, αυτή είναι η αντίληψη των οργάνων» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές. Είναι το χρέος μας προς την πατρίδα, είναι το χρέος μας προς τους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους που μας υποστηρίζουν». Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί» και διευκρίνισε τη μετεκλογική στάση του Ποταμιού.
«Εμείς λέμε, ότι στο νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούν κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Θα μας δοθεί η δυνατότητα να πω, ποιες είναι αυτές οι θέσεις. Εάν υπάρχει διάθεση από το νικητή των εκλογών να στηρίξει αυτές τις θέσεις του κινήματος - που δεν είναι κομματικές θέσεις, είναι πατριωτικές θέσεις - εμείς θα είμαστε εκεί. Θα είμαστε εκεί, είτε για ψήφο εμπιστοσύνης, είτε για ανοχή, είτε για συμμετοχή, ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχει ο νικητής των εκλογών, στις θέσεις που θα παρουσιάσουμε».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η πολιτική δε μπορεί να γίνεται με «όρους συμπάθειας και αντιπάθειας», αλλά με κριτήριο, το «ποιος μπορεί να είναι χρήσιμος αυτή τη στιγμή για να λυθούν τα προβλήματα». «Πρέπει να ηττηθούν οι ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, που έχουν δημιουργήσει νέα προβλήματα, πάνω στα παλιά» συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και αφού διευκρίνισε ότι τους αντιμετωπίζει «αδιαίρετα» γιατί συγκυβερνούν, πρόσθεσε : «Εμείς, λέμε, ότι η πρόταση μας αφορά μια νέα διακυβέρνηση, με ανθρώπους, που δεν έχουν ευθύνες για τα τωρινά και τα προηγούμενα λάθη και με τολμηρές επιλογές, που θα δώσουν απάντηση στα καθημερινά αδιέξοδα του πολίτη, στα καθημερινά αδιέξοδα της νέας, κυρίως, γενιάς».
Για την εξωτερική πολιτική και ειδικότερα στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε: «Χρειαζόμαστε πατριωτική πολιτική χαραγμένη από κοινού, ή τουλάχιστον, μετά από μια στοιχειώδη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων». Σημείωσε, ότι «το brand name Μακεδονία -στα προϊόντα, στον πολιτισμό, στον τουρισμό -οφείλεται στην ελληνική Μακεδονία» και πρόσθεσε : «Να βγούμε λοιπόν, μπροστά, χωρίς φοβίες. Η Ελλάδα που αγαπάμε είναι αετός δεν είναι στρουθοκάμηλος».