Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Χαρά Καφαντάρη: Η 83η ΔΕΘ σημαντικός πόλος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων


Χαρά Καφαντάρη: Η 83η ΔΕΘ σημαντικός πόλος προσέλκυσης ξένων επενδύσεων



Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β’ Αθήνας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Γιώργο Νερούτσο.



https://youtu.be/xufmWbRI34s



«Φέτος στη ΔΕΘ έχουμε πάρα πολλές συμμετοχές, περισσότερες ίσως από κάθε άλλη φορά. Είναι ένα σημαντικό οικονομικό, εμπορικό γεγονός, με μεγάλη ιστορία. Πάνω από 1500 εκθέτες και περίπου 20 κρατικές συμμετοχές στην 83η Έκθεση. Στη φάση που βρίσκεται η χώρα μας, που βαδίζοντας σε μια κυριολεκτικά καινούρια εποχή πρέπει να ξανασταθεί στα πόδια της, ο τομέας της ανάπτυξης, των επενδύσεων και της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων είναι απαραίτητο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα από ξένους επενδυτές (το 2017 έκλεισε περίπου με 4δις άμεσες ξένες επενδύσεις). Και η ΔΕΘ, όπου φέτος τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ, που είναι σαφώς μία μεγάλη οικονομική και πολιτική δύναμη, είναι σημαντικός παράγοντας για την επενδυτική πορεία της χώρας. 
Το σημαντικό πλέον είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης που υπάρχει, γιατί πρώτη φορά η χώρα μας απέκτησε Εθνικό Αναπτυξιακό Σχεδιασμό, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε συγκεκριμένους τομείς, όπως είναι και αυτός της ενέργειας, της ψηφιακής πολιτικής και φυσικά ο καθοριστικός τομέας της πρωτογενούς παραγωγής, καθώς και ο αγροτικός.»

Σχετικά με τις αναμενόμενες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: «Δεν είναι μία τυχαία χρονική συγκυρία, σηματοδοτεί την καινούρια εποχή όπου μπαίνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνοντας από τις πολιτικές λιτότητας όλα θα είναι ρόδινα ή ότι θα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Χρειάζεται προσοχή και συγκεκριμένα βήματα, μία συνετή οικονομική πολιτική με γνώμονα τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Πιστεύω ότι εκεί θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα από τον Πρωθυπουργό, στον μικρομεσαίο χώρο και στη φορολόγηση, γιατί ο συγκεκριμένος χώρος σήκωσε μεγάλο βάρος όλα αυτά τα χρόνια. Βέβαια, έχουν γίνει τα πρώτα βήματα, σε σχέση με το εργασιακό τοπίο, που ήταν η επαναφορά των ΣΣΕ, η επεκτασιμότητα σε 4 κλαδικές συμβάσεις – κάτι που θα συνεχιστεί, γιατί εξετάζονται και άλλες κλαδικές αν πληρούν τις προϋποθέσεις – και περίπου 75000 εργαζόμενοι θα δουν αυξήσεις στον μισθό τους μέχρι και 200 ευρώ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνουμε και για την καθημερινότητα του πολίτη και νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός θα εστιάσει σε αυτό.»