Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Πόσοι πράκτορες … «παραθερίζουν», άραγε, στη Λέσβο και σ’ άλλα νησιά του Αιγαίου;


ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΩΝ» ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ!

 

Στις αρχές του καλοκαιριού στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο τύπου βαν, που ανή­κε σε ΜΚΟ, διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο έφερε δεύτερες πινα­κίδες κυκλοφορίας κάτω από τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες ανή­καν σε αυτοκίνητο του Ελληνικού Στρατού!
Το γεγονός ανησύχησε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, διατυπώνοντας την υποψία ότι ξένοι πράκτορες «αλωνίζουν» σε νησιά του Αιγαίου.
Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής θυμίζει ότι αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη δράση που είχε πριν από λίγα χρόνια στο νησί μία άλλη οργάνωση, η «one nation», που έχει ως έδρα την Αγγλία και έχει κατηγορηθεί για ακραία ισλα­μική προπαγάνδα και για σχέσεις με προμηθευτές όπλων προς τους τζιχαντιστές.
Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει παύσει να δραστηριοποιείται στη Λέσβο, όμως κατά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης το 2015 ανέ­βασε βίντεο το οποίο έδειχνε μέλη της να προσεγγίζουν λέμβο ανοι­χτά της θαλάσσιας περιοχής στα ΒΑ του νησιού και να δίνουν οδη­γίες για το πού θα δέσει η λέμβος. Σημειώνουμε πως όταν πλησία­σαν τη λέμβο με τους πρόσφυγες απηύθυναν ισλαμικό χαιρετισμό, φωνάζοντας τρεις φορές «Αλάχου Ακμπάρ», δηλαδή «ο θεός είναι μεγάλος», και έλαβαν αντίστοιχη απάντηση.
Ακόμη, ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται τον Δήμαρχο Λέσβου που έκανε λόγο για τον «χορό» των κατα­σκόπων που «οργιάζουν» στα σύνορα, ενώ όταν ρωτήθηκε για ύποπτη δράση ορισμένων ΜΚΟ, εκείνος απάντησε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω πως υπάρχουν μέσα σε όλους αυτούς που έρχονται, τζιχαντιστές, τρομο­κράτες ή Τούρκοι πράκτορες, άλ­λωστε ο νόμος των πιθανοτήτων λέει πως υπάρχουν» και συνέχισε τονίζοντας: «Μην ξεχνάμε πως έχουμε ομολογία από πλευράς Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί με­τανάστες και πρόσφυγες ως «όπλο» προς την Ευρώπη, έχουμε ομο­λογημένο επίσης από τουρκικής πλευράς πως υπάρχουν διεκδι­κήσεις, άρα θεωρώ ότι ένας σοβα­ρός άνθρωπος πρέπει να υποθέτει πως μέσα σε όλους αυτούς που έρ­χονται υπάρχουν και πράκτορες».
Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου είναι σοβαρά και κρίσιμα από κάθε άποψη και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να δοθούν σαφείς απαντήσεις από τον Υπουργό. Συγκεκριμένα:
1ον Έχετε τη βούληση να θωρακίσετε τα σύνορα και τα νησιά του Αιγαίου για να μην «αλωνίζουν» πράκτορες και ποια τα συγκεκριμένα μέτρα;
2ον  Πώς αντιμετωπίζετε τον «χορό» των κατασκόπων στα σύνορα με την Τουρκία και σε νησιά του Αιγαίου;
3ον Από την διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού ποια συμπεράσματα προέκυψαν;
4ον Το αυτοκίνητο που έφερε δεύτερες πινακίδες σε ποια ΜΚΟ ανήκει;
5ον Έγινε κλοπή πινακίδων οχήματος του Ελληνικού Στρατού;
6ον Έγινε έρευνα για την αποκάλυψη των δραστών; Αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα της; Ποιοι και πόσοι εμπλέκονται και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν σε βάρος τους; Αν όχι, γιατί;
7ον Έχετε διαπιστώσει αν κάποιες ΜΚΟ διαδραματίζουν ύποπτο ρόλο;  Αν ναι, ποιες είναι αυτές και τι μέτρα έχουν ληφθεί;
8ον Εμπλέκονται, έμμεσα ή άμεσα, στελέχη της ΜΚΟ σε ακραίες Ισλαμικές προπαγανδιστικές δράσεις;