Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Ντ. Μπακογιάννη

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η Ντ. Μπακογιάννη


Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών πολύ πριν από τον Μάιο του '19 η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν βλέπει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δήλωσε.
« Εγώ δεν αποκλείω οι πρόωρες εκλογές να γίνουν πολύ πριν τον Μάιο. Βλέπω μια κυβέρνηση η οποία παραπαίει, βλέπω μια κυβέρνηση της οποίας δεν βγαίνει κανένα ζήτημα, ούτε στην οικονομία, ούτε στην εξωτερική πολιτική. Δυστυχώς στην εξωτερική πολιτική τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα. 'Αρα, δυσκολεύομαι πάρα πολύ να δε πως μια εξαιρετικά εύθραυστη πλειοψηφία θα μπορεί να αντέξει μέχρι τον Μάιο. Μια πλειοψηφία η οποία βασίζεται μόνο στο συνδετικό κρίκο που λέγεται εξουσία. Είναι κολλημένοι στην καρέκλα τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και οι βουλευτές οι οποίοι υποστηρίζουν έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν βλέποντας τη δημοσκοπική κατρακύλα των ΑΝΕΛ».
Ερωτηθείσα για το αν η ΝΔ προετοιμάζει τα ψηφοδέλτια της για τα Χανιά δήλωσε.
« Η ΝΔ ετοιμάζει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και βεβαίως και στα Χανιά και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι τα Χανιά στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πάντα η πρώτη του προτεραιότητα».
Απαντώντας άλλη ερώτηση για το αν η ίδια θα είναι υποψήφια στα Χανιά η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Παιδιά κάθε πράμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο. Προ στιγμήν βρίσκομαι στα Χανιά για να κάνω διακοπές να δω φίλους οπότε στην πρώτη φάση θα κάνω αυτό. Από εκεί και πέρα όταν ληφθούν οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε θα είμαι πάλι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όπου με τάξει».