Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Φ. Γεννηματά για τις αποφάσεις του Eurogroup: Η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει

Φ. Γεννηματά για τις αποφάσεις του Eurogroup: Η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει


«Η θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων παραμένει. Η ελπίδα περιμένει... Το μνημόνιο είναι εδώ και με την σφραγίδα του Eurogroup», σχολίασε αιχμηρά η Φώφη Γεννηματά για όσα αποφάσισε χθές το Eurogroup.
Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι καθαρές και δεν υπάρχει καθαρή έξοδος.
Σύμφωνα με την ίδια, αυτά που μένουν είναι:
  • η σκληρή μνημονιακού τύπου εποπτεία για τα επόμενα χρόνια με δυνατότητα επιβολής νέων μέτρων από του Eurogroup
  • η υποχρέωση για δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και 2,2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060
  • οι περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο
  • η υποθήκευση του εθνικού πλούτου της χώρας.
Όσο για το χρέος, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε ανεπαρκή τα μέτρα για την ελάφρυνση του καθώς, όπως είπε, «συντηρούν την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον. Η οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους μετατέθηκε για μετά το 2030». Κατέληξε αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας φρόντισε πάλι να διασφαλίσει κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα των δανειστών».