Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αδήλωτη εξωχώρια εταιρία του αντιπροέδρου της ΝΔ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αδήλωτη εξωχώρια εταιρία του αντιπροέδρου της ΝΔ


Η ομολογία του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνη Γεωργιάδη ότι δεν δήλωσε  «εκ παραδρομής» την εξωχώρια εταιρία ως όφειλε στα πόθεν έσχες του είναι παράνομη πράξη για την οποία πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες αρχές. Πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας και να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που την αφορούν. Ελπίζουμε δε ότι το γεγονός πως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς για να δικαιολογήσει τη μη δήλωση της εταιρείας με αυτούς που είχε χρησιμοποιήσει η Μαρέβα Μητσοτάκη αναφορικά με την εταιρεία Eternia Capital Management τον περασμένο Νοέμβριο, να οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση.

Κι όσο για τις απειλές περί μηνύσεων που εκτοξεύει ο κ. Γεωργιάδης αναφορικά με το καθεστώς που διέπει τις επιχειρήσεις με έδρα την Κύπρο, του υπενθυμίζουμε ότι, στις 25 Αυγούστου 2015, 18  βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων ο νυν πρόεδρος της, Κυρ. Μητσοτάκης αλλά και ο ίδιος, είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή στην οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη εξωχώριας εταιρείας στην Κύπρο την οποία κατείχε ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 03/05/2018