Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Αυγενάκης: «Το θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό και παραπαίει»


Αυγενάκης: «Το θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό και παραπαίει»



Ηχητικό της συνέντευξης: https://bit.ly/2Jbtfi2

«Οι κ.κ. Τσίπρας-Καμμένος και Κοτζιάς είναι επικίνδυνοι και ανιστόρητοι», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναφερόμενος στον τρόπο διαπραγμάτευσης στο θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ., στην εκπομπή «Ακραίως», στον ΣΚΑΪ 100.3 με τον Τάκη Χατζή.

«Η ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση που άνοιξε απροετοίμαστα και πολύ άγαρμπα το θέμα των Σκοπίων πήρε πολύ ξεκάθαρη θέση. Ποιος ήταν ο στόχος τους; Να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της ΝΔ» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης , ενώ αναφερόμενος στον κυβερνητικό εταίρο είπε: «Ο κ. Καμμένος έχει πιει το αμίλητο νερό. Έχει πει κι άλλα τέτοια, ότι δεν ψηφίζω μνημόνια και ΦΠΑ στα νησιά κ.λ.π. και τα έχει ψηφίσει και τα έχει κάνει «γαργάρα» γιατί είναι γαντζωμένος στην εξουσία. Ο Τσίπρας εκβιάζει τον Καμμένο και ο Καμμένος τον Τσίπρα».

Και συνέχισε τονίζοντας τις διαφορετικές απόψεις στο Μακεδονικό των δύο συγκυβερνώντων. «Ας υποθέσουμε ότι για πρώτη φορά έχει λόγο ο κ. Καμμένος: ο κ. Κοτζιάς ως τι διαπραγματεύεται; Έχει την έγκριση της πλειοψηφίας της κυβέρνησης; Αν δεν στηρίζει γιατί δεν βγαίνει ο Καμμένος να πει ότι δεν συμφωνώ με την διαπραγμάτευση».

«Ποιος σας είπε ότι η ΝΔ δεν επιθυμεί λύση στο Σκοπιανό, όχι όμως όποια λύση» επισήμανε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας  και πρόσθεσε: «Είναι πάγια θέση της ΝΔ, μια αρμονική και στενή σχέση με τη γείτονα χώρα. Αν η πλευρά των Σκοπίων εξαλείψει οτιδήποτε αλυτρωτικό και με ονομασία erga omnes, που δεν θα προσβάλει την ιστορία μας, τότε αξιολογούμε τα πρώτα που πρέπει να γίνουν, τα οποία είναι θεμελιώδη και βλέπουμε την ονομασία. Η ονομασία των Σκοπίων είναι το τρίτο στάδιο το οποίο θα συζητήσουμε. Αν μια συμφωνία είναι ασαφής, γκρίζα, ομιχλώδης, δεν μπορούμε να πάμε στην ονομασία. Ο κ. Κοτζιάς δεν έβαλε και τα τρία θέματα στο τραπέζι, φοβάμαι έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τα αλυτρωτικά ζητήματα και το erga omnes και έχει επικεντρωθεί στην ονομασία. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς εν κρυπτώ διαπραγματεύονται. Δεν δείχνουν να έχουν μια στρατηγική, συζητούν ερήμην του ελληνικού λαού, διαπραγματεύονται λες και πιέζονται από κάπου, αγνοώντας επιδεικτικά τα άλλα δύο ζητήματα: αλυτρωτικά και erga omnes».

Ο κ. Αυγενάκης προέβλεψε ότι θα γίνουν εκλογές σύντομα και όπως ισχυρίστηκε: «Ο κ. Τσίπρας είναι σε πανικό και προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Όλοι αντιλαμβάνονται, και οι βουλευτές του, ότι έχει φάει τα ψωμιά του και προσπαθεί να εξαγοράσει χρόνο. Όποτε κι αν γίνουν εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα υποστεί μια μεγάλη ήττα, θα εισπράξει μια ηχηρή σφαλιάρα από τον ελληνικό λαό, που θα του πει ως εδώ: δεν ανεχόμαστε να παίζεις με εθνικά και οικονομικά ζητήματα στην πλάτη μας. Ο επιπόλαιος και ανάλαφρος τρόπος που διαπραγματεύεται θα είναι το τελειωτικό χτύπημα σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό και παραπαίει. ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επένδυσαν στην ένταση στο μίσος, στην τοξικότητα, χτίζοντας ένα όραμα το οποίο ήταν σαθρό και αστείο. Όταν τάζεις 12 δισ. ευρώ παροχές δημιουργείς μια ελπίδα».

Όσον αφορά για το τι θα κάνει η ΝΔ: «Δεν μπορούμε να υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε, δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την ανάπτυξη σαν από μηχανής θεός, προϋποθέτει μια σειρά ενέργειες και στρατηγική. Ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει κουβέντα παραπάνω από αυτά που μπορεί να κάνει και έχει βαθιά πίστη στις μεταρρυθμίσεις. Θ’ακολουθήσει μια υπεύθυνη πολιτική».

Γραφείο Τύπου