Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Φ. Γεννηματά: Ακολουθούμε τις επιλογές που θα μας αναδείξουν ως τον νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή

Φ. Γεννηματά: Ακολουθούμε τις επιλογές που θα μας αναδείξουν ως τον νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή


Εκλογική ετοιμότητα και σκληρή αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική και κριτική στην πολιτική της ΝΔ προβάλλοντας ταυτόχρονα την προγραμματική πρόταση του Κινήματος Αλλαγής, συνιστούν το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής, όπως το προσδιόρισε στην εισήγησή της η Φώφη Γεννηματά στη πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής που ξεκίνησε το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα.
«Αυτό απαιτεί την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την ουσία της πολιτικής μας. Και δεν μας διακατέχει κανένας φόβος ή δισταγμός, επειδή θα πουν ότι η μια πρωτοβουλία είναι «πιο κοντά στον έναν», ή η άλλη «πιο κοντά στον άλλον». Όμως δεν θα μείνουμε «στήλη άλατος» αρκούμενοι στο να κρίνουμε τις πρωτοβουλίες των άλλων. Ούτε ακολουθούμε πολιτική «ίσων αποστάσεων με το υποδεκάμετρο», που οδηγεί σε αδράνεια. Ας αποφασίσουν οι άλλοι πώς στέκονται απέναντι μας. Δίνουμε το δικό μας στίγμα στις εξελίξεις», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Θέτουμε τον χώρο μας σε εκλογική ετοιμότητα, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη τον κατήφορο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την καθημερινή εικόνα μιας κυβέρνησης που βρίσκεται σε αποδρομή. Οι κεντρικές επιλογές, η στρατηγική μας έχει επικεντρωθεί από το συνέδριό μας και δεν αλλάζει. Αυτό ας το καταλάβουν όλοι.