Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών, υπεύθυνος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έληξε το 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που -όπως αναμενόταν- δεν ήταν τίποτε άλλο από μία κομματική φιέστα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κυβερνώντες βρήκαν μία ακόμη ευκαιρία να έλθουν στη Θεσσαλονίκη  και -κρυπτόμενοι πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ- να μιλήσουν για την ανάπτυξη, που δεν βλέπει κανείς πλην των ιδίων»
Πλήρης Δήλωση
«Έληξε το 11ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας που -όπως αναμενόταν- δεν ήταν τίποτε άλλο από μία κομματική φιέστα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κυβερνώντες βρήκαν μία ακόμη ευκαιρία να έλθουν στη Θεσσαλονίκη  και -κρυπτόμενοι πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ- να μιλήσουν για την ανάπτυξη που δεν βλέπει κανείς πλην των ιδίων. Την ώρα βέβαια που ο Αλέξης Τσίπρας ανέλυε το «μεγαλόπνοο όραμά» του για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, οι Θεσσαλονικείς παρέμεναν για ημέρες χωρίς σταγόνα νερό στα σπίτια τους.
Η Κυβέρνηση αυτή έχει ακυρώσει όλες τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για την ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου. Το μόνο “έργο” που αφήνει η Κυβέρνηση είναι η  ίδρυση ενός πρωθυπουργικού γραφείου, που έχει ως στόχο την επικοινωνία, τις κομματικές φιέστες και την τακτοποίηση κομματικών φίλων. Κατά τα λοιπά, τα “επιτεύγματα” της Κυβέρνησης συνοψίζονται στα εξής:
· Κρατικοποίησε και υποβάθμισε τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να υφίστανται σε καθημερινή βάση απίστευτη ταλαιπωρία. Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι η τακτοποίηση ημετέρων στον κρατικό ΟΑΣΘ και η υπογραφή συμβάσεων με κομματικούς φίλους.
· Άφησαν να καταρρεύσουν τα δημόσια νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδος στα οποία  παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα, ενώ κλειστές παραμένουν πολλές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
· Οι αστυνομικές και οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Μακεδονίας και της Θράκης έχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχο δυναμικό.
· Η ανομία και η βία εντείνεται στους πανεπιστημιακούς χώρους. Τόσο στο Α.Π.Θ. όσο και στο ΠΑΜΑΚ καταγράφονται σε καθημερινή βάση επιθέσεις, βανδαλισμοί και προπηλακισμοί  φοιτητών και καθηγητών
· Χιλιάδες επιχειρήσεις στη Βόρειο Ελλάδα κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο ή  μεταπηδούν σε γειτονικές χώρες.
· Η ανεργία  -ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη-  παραμένει σε τραγικά υψηλά επίπεδα.
· Η Εγνατία οδός γίνεται αδιάβατη με τους δεκάδες νέους σταθμούς διοδίων, που εγκαθιστά η σημερινή Κυβέρνηση.
· Οι ιδιωτικοποιήσεις προχωρούν μετ’ εμποδίων  με αποτέλεσμα το τίμημα να μειώνεται για το ελληνικό Δημόσιο. Πούλησαν το 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης έναντι 232 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ακυρώσουν την επιχειρούμενη από την προηγούμενη Κυβέρνηση παραχώρηση του 51%  έναντι 419 εκατομμυρίων ευρώ. Πούλησαν τον Ο.Σ.Ε. για 45 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ως αντιπολίτευση φώναζαν για την πώλησή του έναντι 300 εκατομμυρίων ευρώ! Και σε αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται πλήρως η υποκρισία της σημερινής Κυβέρνησης.
Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή είναι η «ανάπτυξη», όπως την εννοούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για όλα τα παραπάνω δεν ακούστηκε τίποτε στο κατ’ ευφημισμόν αναπτυξιακό συνέδριο. Ούτε καν μία δημόσια συγγνώμη προς τους βορειοελλαδίτες για την ολιγωρία, τα ψέματα και την αδιαφορία που γνωρίζει η Θεσσαλονίκη και η Βόρειος Ελλάδα,  τα τελευταία τρία χρόνια!».