Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη των κ. Γεωργαντά και Κεφαλογιάννη στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Επίσκεψη των κ. Γεωργαντά και Κεφαλογιάννη στον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κόμματος κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκαν σήμερα τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ για να εκφράσουν την ανησυχία τους αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σε διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων στον τομέα της καθαριότητας στους Δήμους.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο κ. Γεωργαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουμε από καιρό διαμηνύσει πως οι κυβερνητικές επιλογές για κομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης δεν θα γίνουν ανεκτές από τη Νέα Δημοκρατία.
Η Κυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση των πολιτικών αυτών σκοπιμοτήτων, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει και το ΑΣΕΠ.
Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ για να του διαμηνύσουμε ότι θεωρούμε αυτονόητο πως η ανεξάρτητη αυτή Αρχή, η οποία αποτελεί ένα θεσμό ο οποίος έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, θα συνεχίσει να αποτελεί το φίλτρο για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στις επιλογές του προσωπικού».