Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: Ο όρος «Μακεδονία» είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς

Εκπρόσωπος ΑΝΕΛ: Ο όρος «Μακεδονία» είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς


«Η θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πάγια από ιδρύσεώς μας: Δεν δεχόμαστε το όρο "Μακεδονία" ή παράγωγό του για το όνομα των Σκοπίων. Θεωρούμε ότι η χρήση του όρου από τους γείτονες ταυτίζεται με τον αλυτρωτισμό τους» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό Real FM.
Ερωτηθείσα για τη στάση του κόμματός της αν προταθεί μια ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» στα σλαβικά, απάντησε ότι «ο όρος "Μακεδονία" είναι ελληνικός σε όποια γλώσσα και αν τον πει κανείς. Ακόμη και στα κινέζικα να τον πει είναι ένας ελληνικός όρος και εμείς δεν αποδεχόμαστε τον όρο αυτό ούτε παράγωγο αυτού για τα Σκόπια. Ο κ. Καμμένος βγαίνοντας από το μίνι υπουργικό συμβούλιο μίλησε για την ελληνικότητα του όρου "Μακεδονία"».
Σημείωσε ότι ο Πάνος Καμμένος «κατέστησε σαφές εκ νέου στην πρόσφατη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, όπου επιβεβαιώθηκε η θέση των ΑΝΕΛ. Πρόκειται για δημόσια τοποθέτηση και ο καθένας μπορεί να ανατρέξει και να την ακούσει».
Ταυτόχρονα η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι δεν πρέπει «να προκαταλαμβάνουμε τη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει, διότι δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα».