Λόγω εργασιών συντήρησης των συστημάτων του Ειδησεογραφικό Πρακτορείο    www.vouli.net, θα υπάρξει διακοπή στις υπηρεσίες. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.  

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Κ. Μητσοτάκης για επίσκεψη Ερντογάν: Η πατρίδα μας δεν κέρδισε τίποτα το ουσιαστικό από αυτή την επίσκεψη

Κ. Μητσοτάκης για επίσκεψη Ερντογάν: Η πατρίδα μας δεν κέρδισε τίποτα το ουσιαστικό από αυτή την επίσκεψη


Στην επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του στο 10ο ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας.
«Η πατρίδα μας δεν κέρδισε τίποτα το ουσιαστικό από αυτή την επίσκεψη. Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, απαιτεί σοβαρότητα, προετοιμασία, μελετημένες κινήσεις», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι αναφέρεται τώρα στα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Ελλάδα, καθώς αυτή την ώρα ο Τούρκος Πρόεδρος αναχωρεί από την πατρίδα μας.
Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε ποιος ακριβώς ήταν ο λόγος της επίσκεψης Ερντογάν, ποιο το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και γιατί έπρεπε να γίνει σε αυτή τη χρονική συγκυρία.
«Η χθεσινή επίσκεψη - η πρώτη Τούρκου Προέδρου μετά από 65 χρόνια - θα έπρεπε αυτονοήτως να έχει ουσιαστικό στόχο, μία ποιοτική επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων», συνέχισε και πρόσθεσε: «Αντί να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τι παρακολουθήσαμε όλοι χθες; Είδαμε τον Τούρκο Πρόεδρο να διατυπώνει δημοσίως - και μάλιστα επί ελληνικού εδάφους - μονομερείς αξιώσεις της χώρας του. Πέρα και έξω από το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν το πλαίσιο καλής γειτονίας των δύο χωρών».