Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Αυγενάκης στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6: «H αποκάλυψη του σκανδάλου Τσίπρα -Καμμένου μόλις ξεκίνησε»

Αθήνα, 28-11-2017
Αυγενάκης στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6: «H αποκάλυψη του σκανδάλου Τσίπρα -Καμμένου μόλις ξεκίνησε»

Ηχητικό: https://goo.gl/BZtdMK
«Το “σκάνδαλο Καμμένου”, είναι ουσιαστικά “σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου”», δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 104.6” και στους δημοσιογράφους κ. Βασίλη Χιώτη και κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο Γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Καλούμενος να σχολιάσει τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με την υπόθεση των εξοπλιστικών και το «σκάνδαλο Καμμένου», ο Γραμματέας της Ν.Δ. δήλωσε: «Η υπόθεση Καμμένου μόλις άνοιξε. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να θέλει το θέμα να κλείσει πρόκειται, όμως, για ένα θέμα που έχει πολλές “ουρές”. Ένα σκάνδαλο που ο κ. Τσίπρας επέλεξε χθες να πάρει πάνω του» και συνέχισε λέγοντας «το “σκάνδαλο Καμμένου”, είναι ουσιαστικά “σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου”.

Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Λ. Αυγενάκης σημείωσε: «Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και η ελληνική κοινωνία άρχισαν να ασχολούνται με αυτό. Θα έχει συνέχεια. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει».

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ, ανέδειξε τα εξής ερωτήματα τα οποία, όπως τόνισε, ο Πρωθυπουργός άφησε αναπάντητα:
«-Για ποιο λόγο ο κ. Καμμένος εξαπάτησε το Ελληνικό κοινοβούλιο και δεν ανέφερε ότι υπάρχει μεσάζοντας ή μεσάζοντες; Για ποιο λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, όταν απαγορεύονται ρητά από νομοθεσία του 2011;
-Γιατί υπεγράφη συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που από το 2014 ενέχεται σε σοβαρές παραβάσεις και του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελληνικές Αρχές; Μεσάζοντας ο οποίος είναι καταδικασμένος για λαθρεμπόριο οπλών.
-Υπάρχει ή δεν υπάρχει συμφωνία; Και αν ναι γιατί δεν έχουν πιστωθεί τα 66 εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία; Εάν όμως δεν υπάρχει συμφωνία ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν τα έσοδα αυτά;»

«Η Βουλή έχει συμφωνήσει να πωληθούν στη Σαουδική Αραβία 300.000 βλήματα. Η ενημέρωση που στέλνει η Πρεσβεία λέει ότι η Σαουδική Αραβία ενδιαφέρεται για 100.000 βλήματα, κάτι που φυσικά γνώριζε και ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος φέρει επίσης ευθύνες. Που θα πήγαιναν, λοιπόν, τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και σε ποιες τσέπες θα πήγαιναν τα λεφτά από την πώληση αυτών των βλημάτων;» Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λ. Αυγενάκης.
Στο τέλος της συνέντευξης ο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε: «Η Νέα Δημοκρατία υπέβαλε, σήμερα το πρωί, αίτημα έκτακτης σύγκλησης της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των βουλευτών με την ακρόαση όλων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου. Όλα είναι στο τραπέζι. Όλα θα έρθουν στο φως!»            
 Γραφείο Τύπου