Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη

Δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Σταύρο Θεοδωράκη


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιο για την αρχηγία του νέου ενιαίου φορέα, Σταύρο Θεοδωράκη. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε:
«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και συζητήσαμε για όλα τα επίκαιρα θέματα. Τόνισα ότι πρέπει να επαναφέρουμε την πολιτική στο προσκήνιο. Εξάλλου έχουμε πολλές κοινές προγραμματικές θέσεις με το Ποτάμι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αταλάντευτης υπεράσπισης των δικαιωμάτων, όπως η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, στο οποίο μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες έχουμε ταχθεί υπέρ, μικροκομματικές σκοπιμότητες που βλέπουμε συνεχώς από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Συζητήσαμε επίσης για τις εξελίξεις στον χώρο μας. Είναι γνωστές και διατυπωμένες -δημόσια- οι θέσεις μου για την ανάγκη ενός νέου ενιαίου φορέα με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων. Για την ανάγκη μιας κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας και ταυτοχρόνως για ένα σαφές ιδεολογικοπολιτικό στίγμα απέναντι τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ. Όσον αφορά τα θέματα της διαδικασίας εκλογής επικεφαλής, η επιτροπή Αλιβιζάτου που έχει συσταθεί από εκπροσώπους των κομμάτων και των υποψηφίων είναι υπεύθυνη για τα ζητήματα τα οποία έχουν τεθεί, και για το ζήτημα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η οποία θα μπορούσε να γίνει εφόσον όμως διασφαλιστούν το αδιάβλητο της διαδικασίας και υπάρξουν εγγυήσεις από τους τεχνικούς, τις εταιρείες και την ίδια την επιτροπή. Οι ημερομηνίες έχουν καθοριστεί, δεν θα πρέπει να υπάρχουν μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Πρέπει τα χρονοδιαγράμματα να τηρηθούν και αυτό γιατί ο κόσμος απαιτεί λύσεις στα προβλήματα και εμείς δεν μπορούμε επί μακρόν να συζητούμε για την ανασυγκρότηση. Χρειάζεται να δώσουμε τις λύσεις και βεβαίως να υπάρξει αυτός ο ισχυρός ενιαίος φορέας. Ο στόχος είναι μεγάλος και κοινός να υπάρξει ο προοδευτικός νέος φορέας, μακριά από ανασφάλειες, ο οποίος θα ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς».
5/10/2017