Βουλή: Στην Ολομέλεια η κύρωση της Συμφωνίας Πολιτιστικής Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου * Κατατέθηκε ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2025 - Η συζήτηση στην Επιτροπή θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου * Γ. Γεραπετρίτης: Αναδεικνύουμε την ανάγκη για μια κοινωνία ισότιμη στην πράξη * Δ. Κουτσούμπας: Η απεργία στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Δώστε λεφτά για μισθούς, για την παιδεία, για την υγεία και όχι για των πολέμων τα σφαγεία * Ν. Δένδιας: Οι ΕΔ αποτελούν απαραίτητη συνθήκη της εθνικής μας επιβίωσης, προβάλλοντας τη σταθερή προσήλωσή τους στις αξίες της Δημοκρατίας, της Ειρήνης και της Ελευθερίας * Εγκαίνια της έκθεσης «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - Λ. Μενδώνη: Το 2026 το υπουργείο Πολιτισμού θα αποδώσει το Εθνικό Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων * ΚΚΕ: Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία * Χρ. Στυλιανίδης: Η Ελλάδα καταλύτης στήριξης της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και διαφύλαξης της ασφάλειας της ναυτιλίας * Δημ. Τσιόδρας: Με έμφαση στην ανθεκτικότητα του νερού, η πρώτη συζήτηση για τις προτεραιότητες της Ομάδας του ΕΚ για την Κλιματική Αλλαγή

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ας απελευθερωθεί το δημόσιο από την κομματική μπότα»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

«Μια από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι η απελευθέρωση του δημοσίου από την κομματική μπότα. Η Ελλάδα πάσχει από ένα στρεβλό μοντέλο διοίκησης που πρέπει να αλλάξει. Και η βάση της στρεβλότητας εντοπίζεται στην ύπαρξη κομματικών εγκάθετων. Θέλουμε ένα ευκίνητο, σύγχρονο και αξιολογημένο δημόσιο» τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανοιχτή συζήτηση με πολίτες που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ με πολίτες και τοπικούς φορείς στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των περίπου 150 παρευρισκομένων, ενώ ανέλυσε τις προτεραιότητές του για το νέο προοδευτικό Κίνημα. Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης πραγματικής αξιολόγησης του Δημοσίου, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα δώσει ώθηση και στο κομμάτι των επενδύσεων. «Όπως αξιολογούμε τις υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα, όπως αξιολογούμαστε οι περισσότεροι σήμερα από τις δουλειές μας, έτσι πρέπει να γίνει και με τους δημόσιους υπαλλήλους. Προφανώς, αυτό δε σημαίνει αξιολόγηση από το γραφείο του υπουργού γιατί το γραφείο του υπουργού μπορεί και να αξιολογεί με κριτήριο τα κομματικά ένσημα κάποιου. Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου οργανισμού, σαν το ΑΣΕΠ. Όμως αν ένας υπάλληλος αξιολογηθεί 2 φορές και βρεθεί ανεπαρκής, τότε θα πρέπει να απομακρυνθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των πολιτών για το πώς μπορεί να πάει η οικονομία μπροστά επεσήμανε ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα αν συνεχίσει να εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζιού της. Δεν μπορεί να είναι αντιπαραγωγική στην παραγωγή προϊόντων». Πέρα από την ανάγκη να διευρύνουμε την παραγωγική μας βάση, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε και για τη σημασία των έργων υποδομών ως παράγοντα που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας της χώρας, αλλά και στην ανάγκη να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού, ώστε να δημιουργούνται πιο γρήγορα επενδυτικές ευκαιρίες.