Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

«Συνεχίζει το “κρυφτούλι” με τις επενδύσεις η Κυβέρνηση»

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη


«Συνεχίζει το “κρυφτούλι” με τις επενδύσεις η Κυβέρνηση»

«Συνεχίζει το «… κρυφτούλι» με τις επενδύσεις η Κυβέρνηση! Συνεχίζει τις κωλοτούμπες, τα πισωγυρίσματα και τη διάσταση μεταξύ λόγων και έργων.
Το Ελληνικό, μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Χώρα, βρίσκεται, για άλλη μια φορά, “στον αέρα”. Η χθεσινή απόφαση του Κ.Α.Σ., τα μέλη του οποίου επέλεξε η Κυβέρνηση, δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα ως προς την υλοποίηση της επένδυσης.
Η Κυβέρνηση υπόσχεται επενδύσεις και διώχνει ακόμη και αυτές που είχαν συμφωνηθεί στο παρελθόν. Προσκολλημένη στην ιδεολογική της σύγχυση και τα μικροπολιτικά ανταλλάγματα εμφανίζει μια ανεύθυνη και αλληλοαναιρούμενη τακτική.
Μια τακτική όπου “παίζει στα ζάρια” τις ζωές των ανθρώπων που προσβλέπουν στις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη της περιοχής και υπονομεύει την αξιοπιστία και το αναπτυξιακό μέλλον της Χώρας.
 Οι επενδύσεις για να γίνουν απαιτούν σχέδιο, σοβαρότητα, ασφάλεια Δικαίου και συνέπεια. Οι παλινωδίες και το “κρυφτούλι” διώχνουν τις επενδύσεις και αφήνουν έδαφος μόνο σε πελατειακές σχέσεις και μικροκομματικά οφέλη εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Γραφείο Τύπου