Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Τσίπρας και Μητσοτάκης στον λαϊκισμό τους πάνω σε τρακτέρ και άχυρα

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Τσίπρας και Μητσοτάκης στον λαϊκισμό τους πάνω σε τρακτέρ και άχυρα, ο Τσακαλώτος θεωρεί νόμιμες τις καταλήψεις και θύμα είναι η παιδεία που απαιτεί εθνική συνεννόηση»


Το βίντεο: https://youtu.be/_LkqDjtlqWg


Απόσπασμα από την δευτερολογία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στο νομοσχέδιο για την παιδεία.
Εκεί, που πραγματικά μας εντυπωσίασε ο κ. Τσακαλώτος ήταν όταν αναφέρθηκε στις καταλήψεις και αναρωτήθηκε: «Είναι παράνομες πράξεις οι καταλήψεις;». Για να απαντήσει αρνητικά. Σοβαρά; Δηλαδή αν γίνει κατάληψη για μια εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, θα το αντιμετωπίσει με ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία; Θα έρθει εδώ και θα πει: «Δεν είναι παράνομη πράξη η κατάληψη»; Είναι αυτή προοδευτική αντίληψη; Βεβαίως είναι παράνομη πράξη όταν θα κάνουν κατάληψη για μία εβδομάδα στο Υπουργείο Οικονομικών, όταν θα προσπαθήσουν να κάνουν κατάληψη για μία εβδομάδα στη Βουλή.
Αποκαλυπτική ήταν και η συζήτηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη στην οποία ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε για επικοινωνιακές τακτικές τον κ. Μητσοτάκη, γιατί ανέβαινε πάνω στα άχυρα και έκανε ομιλίες στους αγρότες. Ο κ. Τσίπρας από την άλλη ανέβαινε στα τρακτέρ. Ποιoν λαϊκισμό να διαλέξει κανείς από τους δύο; Τι συζήτηση είναι αυτή σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα; Στην παιδεία χρειάζεται εθνική συνεννόηση. Δεν χρειάζονται εμμονές, δεν χρειάζονται ιδεοληψίες”.

01/08/2017