Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ένωση Κεντρώων: Κοινωνική αιχμαλωσία από τις κατασχέσεις

Ένωση Κεντρώων: Κοινωνική αιχμαλωσία από τις κατασχέσεις


Για «πογκρόμ κατασχέσεων ακόμη και για μικροοφειλές από τραπεζικούς λογαριασμούς» εγκαλεί την κυβέρνηση η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της. Αυτό είναι μια πολύ κακή αρχή, σημειώνει η Ένωση Κεντρώων, και αν σε αυτό προστεθούν κατασχέσεις από δήμους, ΕΦΚΑ, ΤΕΒΕ και λοιπούς οργανισμούς, δημιουργεί μια κοινωνική αιχμαλωσία.
«Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα έρθουν επενδύσεις, πλανάται. Με τέτοιους τρόπους δεν σώζεται μια χώρα» τονίζει καταληκτικά και υπογραμμίζει ότι «οι διώξεις επί δικαίων και αδίκων πρέπει να σταματήσουν αμέσως».