Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ πρωταγωνιστούν «στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης»


«Οι συνέταιροι των μνημονίων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΝΔ πρωταγωνιστούν με καθημερινά επεισόδια στο σίριαλ της κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης», αναφέρει σε σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
«Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ αναζητά άλλοθι αριστεροσύνης για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η δε ΝΔ πεδίο διαφοροποίησης απέναντι σε μια κυβέρνηση που υλοποιεί με συνέπεια την πολιτική υπέρ του κεφαλαίου κι αποδεικνύεται στην παρούσα φάση χρησιμότερη για το σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση -καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ- αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει μια σειρά αναχρονισμούς, θα ξεκίναγε από το βασικό, δηλαδή το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, ζήτημα το οποίο δεν τολμά να το αγγίξει».