Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί να μην ξέρει ο λαός αν άνοιξαν οι λογαριασμοί πρώην Υπουργών;


ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ


Πιο ξεκάθαρα ερωτήματα  για το σκάνδαλο της Novartis δεν υπάρχουν. Όπως επίσης δεν υπάρχει πιο κατηγορηματική άρνηση στο δικαίωμα του πολίτη να πληροφορηθεί τι μέλλει γενέσθαι με το άνοιγμα των λογαριασμών εμπλεκομένων Υπουργών…
Είχε καταθέσει ερώτηση ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με τα εξής δύο καίριας σημασίας ερωτήματα:
Γιατί δεν ζητήθηκε να ανοίξουν οι λογαριασμοί και όσων Υπουργών έχουν υπογράψει τα δελτία τιμών;
Θα ανοίξουν οι λογαριασμοί όσων Υπουργών και Κρατικών Λειτουργών φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο «Novartis»;
Ιδού η εξέλιξη της κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή:
Αρχικά, η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου πληροφορεί γενικόλογα ότι «η πορισματική αναφορά (της υπόθεσης) στάλθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».
Ακολούθως, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Παντελής αναφέρει ότι τα θέματα τα οποία ερευνά και επεξεργάζεται η «Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης», είναι μη ανακοινώσιμα….
Σχολιάζοντας τις άνευ ουσίας απαντήσεις, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:
«Ξέρουμε ότι 50 πρόσωπα του κύκλου «εμπιστοσύνης» της Novartis, ανάμεσά τους κρατικοί αξιωματούχοι αλλά και εταιρικά μεγαλοστελέχη, όπως και η ίδια η εταιρία και όλες οι συνδεδεμένες θυγατρικές με αυτήν, έχουν τεθεί στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών που ακολουθούν τον δρόμο του χρήματος. Ήδη έχουν γίνει έφοδοι σε 17 σημεία της Αττικής, σε σπίτια και γραφεία προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.
Ξέρουμε ότι σχετική ξεκάθαρη εντολή για εντοπισμό της διαδρομής του «μαύρου χρήματος» έχει δώσει ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς κ. Γιάννης Δραγάτσης.
Ξέρουμε ότι το ΚΕΦΟΜΕΠ ήδη έχει παραλάβει από τις τράπεζες το CD με τις καταθέσεις και προχωρεί σε άνοιγμα λογαριασμών:
20 κρατικών αξιωματούχων που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων,
30 μεγαλοστελεχών της εταιρίας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς συνεργαζόμενα πρόσωπα,
Της βασικής εταιρίας, αλλά και των συνεργαζόμενων ή θυγατρικών της.
Κι ενώ ξέρουμε όλα αυτά, το δυστύχημα είναι ότι το «γράμμα των νόμων» υπερισχύει της δικαιολογημένης απαίτησης του πολίτη να πληροφορηθεί, έστω, το έλασσον. Όχι αν είναι εγκαλούμενοι ή υπόλογοι πρώην Υπουργοί, αλλά, αν έχουν ανοίξει οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους. Ούτε αυτό… Μετά ας μην παραπονιέται ο κοινοβουλευτικός κόσμος ότι αδίκως το πολιτικό μας σύστημα έχει απαξιωθεί…».