Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Νίκος Νικολόπουλος : «Αποκάλυψη - Συμπληρωματική δίωξη για τα “Λέοπαρντ”»!


ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ
Πιάνουν τόπο οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου και συνοδεύονται από εξελίξεις και ειδήσεις.
Αυτή τη φορά είναι ο Αν. Υπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλος που απατώντας σε ερώτηση του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή, αποκαλύπτει ότι ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, που αφορά την προμήθεια των «Λέοπαρντ».
Ο Νίκος Νικολόπουλος στην ερώτησή του είχε κάνει λόγο για ένα βανάκι που την Μεγάλη βδομάδα έφυγε από το Εφετείο γεμάτο κούτες με έγγραφα και υπολογιστές μεταφέροντας στο Πρωτοδικείο την ογκωδέστατη δικογραφία των «Λέοπαρντ».
Ανάμεσα στ’ άλλα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής είχε απευθύνει προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τα εξής ερωτήματα:
Αληθεύει ότι η δικογραφία για την κύρια σύμβαση των «Λέοπαρντ», εκκρεμούσε επί μακρόν, ότι η αρχική παραγγελία είχε δοθεί από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο πριν από πολλά χρόνια, όταν ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών- και επιλέχθηκε να ασκηθεί ποινική δίωξη τη Μεγάλη Πέμπτη; Ένα ακόμη ερώτημα: η δίωξη όντως ασκήθηκε και εναντίον ποιων;
Διενεργείται πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κυρίας Ράικου και του εισαγγελέα Ελευθεριάνου;
Αληθεύει ότι η κυρία Ζαμανίκα με νέο έγγραφό της ζήτησε να ασκηθούν συμπληρωτικές διώξεις για δωροδοκία και ξέπλυμα με βάση αυτά ακριβώς τα έγγραφα;
Στην απάντησή του, ο κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος υπογραμμίζει:  «Όπως μας ενημέρωσε η κ. Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς με το υπ’ αριθμ 1407/19-05-2017 έγγραφό της, για τα αναφερόμενα στην ως άνω ερώτηση έχουν επιληφθεί τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης και διερευνώνται από αυτά.
Σχετικά με το ερώτημα σημειώνεται ότι έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για τις πράξεις:
Α) της ενεργητικής δωροδοκίας  σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης και η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, τελεσθείσα υπό επιβαρυντικές περιστάσεις, το αντικείμενο της οποίας είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας,
Β) της παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, εκ της οποίας το όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης και η ζημία που προκλήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ, τελεσθείσα υπό επιβαρυντικές περιστάσεις, το αντικείμενο της οποίας είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και
Γ) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση».