Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Γιορτή Γευστικής Κουλτούρας και Παράδοσης

Γιορτή Γευστικής Κουλτούρας και Παράδοσης


Τι δουλειά είχαν δεκάδες μαγείρισσες, εστιάτορες, σεφ, ζαχαροπλάστες, καλόγεροι, άνθρωποι της γεύσης και τουρίστες στο λιμάνι της Πάτμου επί πέντε ώρες το βράδυ της Κυριακής; Τι ήταν αυτό που έκανε εκατοντάδες τουρίστες και ντόπιους να χαμογελούν, να χορεύουν παραδοσιακά νησιώτικα και να δηλώνουν ενθουσιασμένοι για τις γεύσεις και τα παραδοσιακά φαγητά της Δωδεκανήσου;
Mα φυσικά το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου που για ένατη χρονιά διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σκάλα της Πάτμου ως μία γιορτή γευστικής κουλτούρας που αναδεικνύει το τοπικό πολιτιστικό προϊόν και εμπλουτίζει το τουριστικό προφίλ των νησιών.
Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά», τον Δήμο Πάτμου και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Αποκάλυψη», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου και με την υποστήριξη του Γιώργου Αμυρά.
Συμμετείχαν άνθρωποι της γεύσης από την Ικαρία, Λέρο, Κάσο, Σάμο, Λειψούς, Φούρνους, Αγαθονήσι, Ρόδο και Πάτμο οι οποίοι με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες μαγείρεψαν τοπικά πιάτα και παραδοσιακές συνταγές ενθουσιάζοντας τουρίστες και Έλληνες επισκέπτες.
Η ηθοποιός Μαρία Γουλά παρουσίασε το Φεστιβάλ, ενώ χόρεψαν σύλλογοι από την Ικαρία (Σύλλογος «Ιωάννης Μελάς»), το Αγαθονήσι (Σύλλογος Μικρασιατών Λέρου «ΚΑΘ ΗΜΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗ» και Σύλλογος «Υέτουσα»), τους Λειψούς (Χορευτικό του Δήμου) και την Πάτμο (Σχολή Χορού «Το Αλώνι»).