Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

«Η Κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες και κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους»

«Η Κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες
και κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους»




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία.

Ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα.

Προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα.

Δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλύει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν.

Θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται.

Καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς.

Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος».