Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ρ. Σβίγκου: Να σταθούν οι πολιτικές δυνάμεις στο πλευρό της κυβέρνησης για το χρέος

Ρ. Σβίγκου: Να σταθούν οι πολιτικές δυνάμεις στο πλευρό της κυβέρνησης για το χρέος

Είναι σημαντικό, οι πολιτικές δυνάμεις, με προεξάρχουσα την αξιωματική αντιπολίτευση, να σταθούν στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα του χρέους, ανέφερε, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου. «Έχει σημασία και η στάση που παίρνει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία πολύ πρόσφατα και αυτή δήλωσε ότι είναι εθνικής προτεραιότητας το ζήτημα του χρέους, γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωνε ότι είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ότι δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να το θέτει στα διεθνή φόρα και να πιέζει για τη λήψη μέτρων η Ελλάδα», πρόσθεσε.
Κληθείσα να σχολιάσει τι αναμένει η Ελλάδα από το επόμενο Eurogroup, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο πρωθυπουργός, στις τελευταίες παρεμβάσεις τους έχουν θέσει τους στόχους της ελληνικής πλευράς που, όπως είπατε, αφορούν μία καθαρή λύση για το χρέος, μία λύση η οποία δεν θα μεταθέτει το πρόβλημα, αλλά θα δίνει ένα σήμα σταθερότητας για την οικονομία και που βέβαια θα ανταποκρίνεται και στις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες πολίτες». «Για να γίνει αυτό θα πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών, και κυρίως του Βερολίνου, με το ΔΝΤ. Και βέβαια για να γίνει αυτό εννοείται πως το ΔΝΤ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση του. Έχουν περάσει δύο χρόνια από τον Αύγουστο του 2015 κι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι θα κάνει τελικά σε σχέση με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα. Αυτήν τη στιγμή δεν είναι η Ελλάδα στο κάδρο των ευθυνών για το ότι δεν υπάρχει λύση. Αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές και από όλους τους ενδιαφερόμενους. Εργαζόμαστε έτσι ώστε να γεφυρωθούν αυτές οι διαφορές και να υπάρξει μία αμοιβαία αποδεκτή λύση που θα δίνει έναν καθαρό διάδρομο για το χρέος», συμπλήρωσε.
«Δεν είμαστε σε μία φάση όπου προδιαγράφεται ναυάγιο. Νομίζω το αντίθετο βλέπουμε. Δηλαδή, μία προσπάθεια να υπάρξει ένα σημείο σύγκλισης των δύο πλευρών», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι «όλες οι δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων και όλες οι προσπάθειες που γίνονται συγκλίνουν στο να βρεθεί μία καθαρή λύση για το χρέος».