Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού, μπορεί να επωφεληθεί 1 δισ. για την ηλεκτροπαραγωγή

Ν. Ανδρουλάκης: Η Ελλάδα από το Ταμείο Εκσυγχρονισμού, μπορεί να επωφεληθεί 1 δισ. για την ηλεκτροπαραγωγή

Το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού που δημιουργείται, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Εμπορίας Ρύπων, την περίοδο 2021-2030, από το οποίο η Ελλάδα μπορεί να χρηματοδοτηθεί για τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτροπαραγωγής της, έθεσε ο ευρωβουλευτής Ν. Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στην Εσθονία, η οποία αναλαμβάνει τον Ιούλιο την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε καταθέσει τροπολογία η οποία και υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Ταμείο αυτό, από το οποίο μπορεί να επωφεληθεί με ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, για έργα εκσυγχρονισμού του ηλεκτροπαραγωγικού τομέα.
«Στο Συμβούλιο δυστυχώς», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ανδρουλάκης, «η ελληνική κυβέρνηση δεν πέτυχε την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο Ταμείο, αλλά με ένα ειδικό καθεστώς και το θέμα συζητείται τώρα στο πλαίσιο των τριμερών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Συμβουλίου».