Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ο Νίκος Νικολόπουλος σήμερα στις 2.00 μετά το μεσημέρι, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών για ΣΚΑΙ


Ο Νίκος Νικολόπουλος σήμερα στις  2.00 μετά το μεσημέρι,  στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών για ΣΚΑΙ


Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΚΑΙ σε βάρος του Ανεξάρτητου Βουλευτή  Νίκου Νικολόπουλου, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος σήμερα στη 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας προκειμένου να του παραδώσει επιστολή διαμαρτυρίας και θέσεων για το τηλεοπτικό παιχνίδι Survivor και την διένεξή του με τον τηλεοπτικό σταθμό.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος σας καλεί την εν λόγω ώρα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την παράδοση της επιστολής, θα προβεί σε δηλώσεις.
 =-====================================================================
Αποστέλλεται το κείμενο της επιστολής προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας.:
Αξιότιμο  κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών

Κύριε Εισαγγελέα,

Ο Όμιλος Αλαφούζου είναι εδώ και δεκαετίες όχι μόνο ο ισχυρότερος Όμιλος του μεγαλύτερου λιμανιού της Μεσογείου, αλλά ο ισχυρότερος Όμιλος της χώρας.

Όπως δείχνει η ιστορία του έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί την ισχύ του και για να ασκεί έλεγχο στα Κόμματα εξουσίας, άρα και στις Αρχές που είναι δυνατόν-κατά περίπτωση-να επηρεάζονται από τα Κόμματα.

Τι άλλο εκτός αυτών διδάσκει η έλλειψη δισταγμού να δημοσιοποιήσει ο ίδιος τον τρόπο με τον οποίο επέβαλε την ισχύ του στο Κόμμα, στο οποίο προήδρευε ο Κ. Μητσοτάκης;
Τι άλλο δείχνουν οι συνθήκες, υπό τις οποίες έσπευσε δεν δίστασε να διαδεχθεί τον Κοσκωτά στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»;

Τι άλλο μπορεί να συμπεράνει κανείς για την παντοδυναμία του διαχρονικά, όταν ο τότε πανίσχυρος Κ. Μητσοτάκης, τη μόνη "αντίδραση" που μπόρεσε να εκδηλώσει απέναντι σε έναν Όμιλο, αυτόν ακριβώς τον Όμιλο, ο οποίος τον αποκαλούσε νυχθημερόν "καμόρα" και χειρότερα ήταν να τον αποκαλέσει απλά "χαμαιτυπείο";

Εδώ και καιρό προσπαθεί με κάθε τρόπο να κυριαρχήσει, πέρα από την πολιτική και  σε συγκεκριμένους ευαίσθητους τομείς της κοινωνίας ,όπως ο αθλητικός, ο ψυχαγωγικός, αλλά με "όπλα", όπως το “τηλεσκουπίδι“ Survivor”  και άλλα ανάλογης ποιότητας.

Ο ΣΚΑΙ του κ. Αλαφούζου, αντί να τοποθετηθεί στις επίσημες και παράλληλα σοβαρότατες καταγγελίες συγκεκριμένου περιεχομένου των συλλογικών οργάνων για το επιχειρηματικό προϊόν του, οι οποίες μάλιστα ολοένα και πληθαίνουν, επιλέγει ακόμη μια φορά την μέθοδο της «λάσπης στον ανεμιστήρα». Ο ΣΚΑΙ του κ. Αλαφούζου, ενώ είναι αυτονόητο ότι δύναται να υπερασπίζεται το επιχειρηματικό προϊόν του, δεν μπορεί να το πράττει με τρόπο που να θίγει βάναυσα την προσωπικότητά μου και σπιλώνει κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή μου και φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον να τον ελέγξει ή να αξιώσει τον θεσμικώς επιβεβλημένο έλεγχο του.  Η διαφωνία ή η πολυφωνία είναι θεμιτή και αναγκαία σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, ωστόσο η απόδοση της ιδιότητας του «συκοφάντη», του «αυταρχικού», του «σκοταδιστή» ή ακόμη χειρότερα, του προσώπου που όντας επι δεκαετίες εκλεγμένος Βουλευτής δήθεν υποκινείται στην δημόσια δράση του από κίνητρα και σκοπιμότητες αλλότρια των συνταγματικώς κατοχυρωμένων και μάλιστα από «αμφιλεγόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα» κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του, συκοφαντώντας με ότι δήθεν ασκώ αθέμιτες πιέσεις στις θεσμικές Αρχές και αυτό μόνο και μόνο διότι δεν παρέμεινε στο απυρόβλητο το προϊόν του, ξεπερνάει κάθε αναγκαίο μέτρο εκφράσεως, αποδεικνύοντας τον πανικό στον οποίο έχουν περιέλθει οι ιθύνοντες του σταθμού  και φυσικά θα πρέπει να τύχει αντιμετώπισης από την πάνσοφη και ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.


Κύριε Εισαγγελέα,

Προσωπικά θεώρησα καθήκον και υποχρέωσή μου να αντιταχθώ απέναντι στην προσπάθεια αυτή, και λόγω αρχών, αλλά και επειδή θεωρώ ότι με την αντίδρασή μου υπηρετώ καλύτερα δημόσιο αλλά και το κοινωνικό συμφέρον, αυτό που υπηρετώ μαχητικά και σωστά επί σχεδόν 30 χρόνια, όπως δείχνει η συνεχής εκλογή μου στο Κοινοβούλιο, κάτι χωρίς προηγούμενο στα πολιτικά χρονικά της Αχαΐας.
 Εξαιτίας αυτής της αντίδρασης, η οποία εκδηλώθηκε με άσκηση καθηκόντων κοινοβουλευτικού ελέγχου απέναντι στα “τηλεσκουπίδια” και με δηλώσεις σε κάθε πρόσφορο ΜΜΕ, ανά την Ελλάδα ο Όμιλος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΚΑΪ και του Survivor, του παιχνιδιού που έχει αγκαλιάσει όλη η Ελλάδα, έχει προφανή και ταπεινά κίνητρα, ενώ οι ενορχηστρωτές της, γνωστοί για τις καθ’ έξιν επιθέσεις κατά του σταθμού μας, μετέρχονται μεθόδους εξόχως αντιθεσμικές και επιστρατεύουν επιχειρήματα που θα ήταν κωμικά αν δεν ανέδυαν μία δυσοσμία αυταρχισμού.
Ο γνωστός ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας εδώ και χρόνια καταχράται της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να δυσφημήσει με ασύλληπτα ψευδείς ισχυρισμούς το ΣΚΑΪ, έχοντας αναλάβει εργολαβικά το ρόλο του υβριστή του σταθμού. Λογοδοτεί ήδη στην Ελληνική Δικαιοσύνη για αυτόν του το ρόλο.
Φαίνεται πως μετά την επιτυχία του σταθμού στον τομέα της ενημέρωσης, ενοχλεί κάποιους και η επιτυχία του στην ψυχαγωγία.
Ως εκ τούτου, ο ως άνω κοινοβουλευτικός άνδρας έπιασε και πάλι δουλειά και ηγείται εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ και του ψυχαγωγικού του προγράμματος:
• Επικαλείται την προστασία της νεολαίας και της παιδικής ηλικίας, ενώ οι προηγούμενες εκδόσεις του Survivor που είχαν προβληθεί από άλλους σταθμούς (2003, 2004, 2005), δεν είχαν προκαλέσει στον ευαίσθητο βουλευτή την παραμικρή ανησυχία.
• Επισείει οψίμως κινδύνους από το στοιχηματισμό, ενώ ο ΣΚΑΪ, ήδη πριν από την εκδήλωση της κοινοβουλευτικής επίθεσης του κ. βουλευτή, είχε ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες αρχές σχετικά με το στοιχηματισμό στο συγκεκριμένο παιχνίδι (βλ. συνημμένο Δελτίο Τύπου ΣΚΑΪ της 27/3/2017). Μετά την πρωτοβουλία του ΣΚΑΪ, η αρμόδια αρχή (ΕΕΠΠ) επελήφθη του θέματος, δίνοντας τέλος στο στοιχηματισμό (1/4/2017).
• Προδίδοντας τα κίνητρά του και τις προφανείς σκοπιμότητές του, ζητά τη μετάθεση της προβολής του παιχνιδιού εκτός ζώνης υψηλής τηλεθέασης.
• Διαδίδει την σαθρή επιχειρηματολογία του από τη συχνότητα συγκεκριμένου άλλου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού του οποίου εμφανίζεται πλέον ως «συνεργάτης», τόσο στο πλαίσιο της ποιοτικής εκπομπής που παρουσιάζει, όσο και ως προσκεκλημένος άλλων, αντίστοιχης αισθητικής, εκπομπών του ιδίου σταθμού, ταυτιζόμενος με τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εν λόγω επιχείρησης κατά τρόπο προκλητικό.
Η απόπειρα οποιουδήποτε εκπροσώπου της πολιτικής εξουσίας να παρέμβει στην αποστολή μιας ανεξάρτητης αρχής δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς υπάρχουν πρόσφατα προηγούμενα. Αλλά η άσκηση πίεσης στην ανεξάρτητη αρχή, στο πλαίσιο οργανωμένης εκστρατείας εξυπηρέτησης συγκεκριμένων, αμφιλεγόμενων μάλιστα, επιχειρηματικών συμφερόντων, αποτελεί θεσμικό ολίσθημα.
Υποκρύπτει δε απόπειρα νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνισμού ανάμεσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και έναν αυταρχισμό που παραπέμπει σε ανελεύθερα, σκοταδιστικά καθεστώτα και επιχειρεί να επιβάλλει στους πολίτες ακόμη και πρότυπα ψυχαγωγίας.
Δυστυχώς για τους φανερούς και πιθανόν άλλους υποκρυπτόμενους εμπνευστές της εκστρατείας κατά του ΣΚΑΪ, ούτε οι Έλληνες επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να τους γυρίσει τόσες δεκαετίες πίσω, στερώντας τους ένα τηλεοπτικό παιχνίδι που προβάλλεται ανεμπόδιστα εδώ και χρόνια σε όλον τον κόσμο (και στη Βενεζουέλα…), ούτε οι θεσμικές αρχές της χώρας ανέχονται οποιαδήποτε φαλκίδευση της ανεξαρτησίας τους».

Κύριε Εισαγγελέα,

Μπορεί η ανακοίνωση αυτή να δείχνει τον φόβο που και ο ισχυρότερος Όμιλος του λιμανιού έχει ,όταν καταλαβαίνει ότι κατατρώγει τον κοινωνικό ιστό του τόπου του και δεν γνωρίζει το επερχόμενο "αύριο" και τον τρόπο που η Ιστορία θα συμπληρώσει το κενό που θα αφήσουν οι πράξεις του.
Όμως με μια απλή ανάγνωση μπορείτε να αντιληφθείτε τον ωμό τρόπο με τον οποίο με απειλεί και με εκβιάζει δια των συκοφαντιών και του δημόσιου διασυρμού να πάψω να ασκώ τα καθήκοντα κοινοβουλευτικού ελέγχου απέναντί του και να πάψω να διαδηλώνω σε κάθε πρόσφορο ΜΜΕ την αντίθεσή μου στο τηλεσκουπίδι (και) με το οποίο κατατρώγει τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Κύριε Εισαγγελέα,

Η φοβική διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις μου  εντός κι εκτός κοινοβουλίου,  αναφορικά με την αρνητική επίδραση που επιφέρει στην Ελληνική κοινωνία και κατά μείζονα λόγο στις νεαρές ηλικίες ,   η προβολή του τηλεπαιχνιδιού    ”Survivor”,  επέλεξε τούτη τη φορά να με συκοφαντήσει τεθλασμένα  ,  κρυπτόμενη πίσω από το «Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας».
Ως “εργολάβος “  των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού,  που τιμήθηκε κατ’ επανάληψη με την ψήφο του,  θα συνεχίσω να “καταχρώμαι” τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικό ελέγχου,  τιμώντας το ιερό πληρεξούσιο που έχω στα χέρια μου ένεκα της λαϊκής ετυμηγορίας.  Με την εκτόξευση  “βοθρολυμάτων”  εναντίον μου δεν πρόκειται να με φιμώσει.
Ουδείς… Η διανόηση μου θα παραμένει αναλλοίωτη.  Αμφίκυρτος “και όπου κάτσει η μπίλια” δεν υπήρξα ποτέ. Θα συνεχίσω να ακολουθώ φανατικά τη φορά της “μπίλιας” των συμφερόντων της Πατρίδας και του Ελληνικού Λαού.
Δεν πτοούμαι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι μπροστά του πτοούνται ήδη πολιτικές και άλλες αρχές της χώρας εξ ου και συνεχίζει...
Για πόσο ακόμα;
Αυτό εξαρτάται και από Εσάς.

Με τιμή,

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Βουλευτής Αχαΐας - Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος