Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Σημεία συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου

Σημεία συνέντευξης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου:

«Λύση είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με στόχο την πολιτική ενοποίηση και όχι μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων»



Το ηχητικό της συνέντευξης: https://youtu.be/ybgdr40JBXM


Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, τόνισε μεταξύ άλλων:


Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και όχι σε μία Ευρώπη πολλών ταχυτήτων
  • Ανησυχώ για όσα λέγονται για Ευρώπη δύο ή πολλών ταχυτήτων. Η Ευρώπη είναι μία και πρέπει να υπάρχει σύγκλιση, κοινές πολιτικές σε όλους τους τομείς, όπως κοινή οικονομική πολιτική και όχι μόνο κοινή νομισματική πολιτική, ενοποίηση όλων των τομέων πολιτικής για να ωφεληθεί το σύνολο της Ευρώπης, αλλά και κάθε χώρα ξεχωριστά.
  • Η λύση είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με στόχο την πολιτική ενοποίηση. Είναι η ώρα oι προοδευτικές δυνάμεις να αναλάβουν πρωτοβουλίες προς αυτή και όχι την αντίθετη κατεύθυνση σε όλη την Ευρώπη.
  • Χρειάζονται ηγέτες με κοινό ευρωπαϊκό όραμα, όχι αυτό που είδαμε χθες. Σύντομα πρέπει να υπάρξουν τέτοιες αλλαγές στις ηγεσίες, ώστε να υπάρξουν ευρωπαίοι ηγέτες με αυτό το όραμα, ώστε η Ε.Ε. να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις νέες συνθήκες με τις ΗΠΑ του Τραμπ και να βρει τρόπους αντιμετώπισης λογικών Τραμπ. Ο κ. Σουλτς ως εκπρόσωπος της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας προσπαθεί να δώσει στίγμα με κοινωνικές αναφορές, με κοινωνικό πρόσημο, που θα αλλάξει και την Ευρώπη.
Σοσιαλδημοκρατία – Δημοκρατική Συμπαράταξη
  • Στην Ελλάδα, η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι ο φορέας της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που με τις κοινωνικές της αναφορές, με ένα νέο πρόγραμμα ταυτόχρονα με την απαραίτητη ενότητα και ανανέωση, δημιουργεί ένα καινούργιο πλαίσιο, που είναι ανταγωνιστικό τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στη ΝΔ, που είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.


Εθνική Συνεννόηση
  • Έχουμε ξεκαθαρίσει ως Δημοκρατική Συμπαράταξη ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, αυτή ήταν, είναι και θα είναι η σταθερή μας άποψη. Με όλες τις δυνάμεις που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη, για να την βγάλουν από τα μνημόνια οριστικά, εντός ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος.
  • Δεν βρισκόμαστε σε κανονικές συνθήκες στη χώρα μας, βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες και σε έκτακτες συνθήκες χρειάζονται έκτακτες λύσεις.
  • Μια τέτοια κυβέρνηση, που θα την στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη κ.ά., με πρόσωπα κοινής αποδοχής, είναι η μοναδική που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, με κοινό προγραμματικό πλαίσιο.
  • Ας μην μπερδεύει κανένας αυτή την λύση σε σχέση με το ευρύτερο προγραμματικό πλαίσιο, καθώς η συντηρητική παράταξη, η ΝΔ, δεν είναι στρατηγικός εταίρος, αλλά στρατηγικός αντίπαλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως συμβαίνει και στην Ε.Ε..
  • Όσο και να ενοχλεί κάποιους, είτε από τη ΝΔ είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, η αυτόνομη πορεία της σοσιαλδημοκρατίας θα συνεχιστεί απέναντι και στους δύο.


7/3/2017