Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Είτε αρέσει στη ΝΔ, είτε όχι, αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει

ΣΥΡΙΖΑ: Είτε αρέσει στη ΝΔ, είτε όχι, αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών θα γίνει

"Η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Το μόνο που την απασχολεί είναι το πώς θα γίνει αρεστή στους καναλάρχες", σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στη ΝΔ σχετικά με το ΕΣΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει "για άλλη μια φορά, ότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι συχνότητες αποτελούν σπάνιο δημόσιο πόρο, και άρα δεν μπορούν να είναι απεριόριστες".
Επίσης, ότι "η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα και τάχιστα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί μόνο πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτυπώνεται σαφέστατα και από το ίδιο το ΣτΕ, το οποίο ζητά να τερματιστεί, επιτέλους, ένα καθεστώς παρανομίας που διαρκεί ήδη 27 χρόνια".
Αυτών δεδομένων, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι "είτε αρέσει, είτε όχι, στη ΝΔ και στους φίλους της, αδειοδότηση θα γίνει, τίμημα για το ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των πολιτών, θα υπάρξει. Ας το πάρουν πια απόφαση".