Hellenic Cypriot Press Agency

“Εύχομαι το φως των Χριστουγέννων να φωτίσει τη ζωή σας και να σας φέρει χαρές και επιτυχίες για το νέο έτος!”

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στην 10η Διεθνή Έκθεση Zootechnia

Επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου στην 10η Διεθνή Έκθεση Zootechnia και στην εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης


Επίσκεψη στην 10η Διεθνή Έκθεση «Zootechnia πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, συνοδευόμενος από υπεύθυνη του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος και μέλος της Κ.Ε. Κατερίνα Μέλφου, τα μέλη της Κ.Ε. Στέργιο Καλπάκη και Στέλιο Ρεβίθη και τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Θεσσαλονίκης Ρικάρντο Χέιρ, ενώ το βράδυ παραβρέθηκε και χαιρέτησε την εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Στην συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε ότι “αν δε γίνουμε παραγωγικοί, δε θα βγούμε ποτέ από την κρίση προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να σταματήσει η χώρα να έχει ελλείμματα στον κτηνοτροφικό τομέα”. Σημείωσε ότι, ως χώρα «στον αγροτικό τομέα έχουμε τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες αλλά ότι θετικό γίνεται προέρχεται από διάσπαρτες μεμονωμένες προσπάθειες χωρίς να υπάρχει κανένα συνολικό σχέδιο ανάπτυξης”. Επεσήμανε ότι “στα χρόνια της κρίσης η ΔΕΘ και οι εκθέσεις της παρουσιάζουν ανοδική πορεία, γεγονός που αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο όχι μόνο για την τοπική ανάπτυξη και την περιοχή αλλά και ευρύτερα για την χώρα, την περιοχή των Βαλκανίων και διεθνώς”.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας ενημέρωσε τον κ. Θεοχαρόπουλο και το κλιμάκιο της ΔΗΜΑΡ για την ανοδική πορεία και την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα που παρουσιάζει η 10η Zootechnia σε σχέση με όλες τις προηγούμενες εκθέσεις καθώς και επίσης ενημέρωσε και για όλες τις άλλες δράσεις που σχεδιάζονται από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ τόνισε ότι η έκθεση αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων στην κτηνοτροφία, την μοναδική εξειδικευμένη έκθεση του κλάδου στην Ελλάδα και σε όλη την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, συγκεντρώνοντας ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές, που παρουσιάζουν τις εξελίξεις του κλάδου τόσο από την εγχώρια, όσο και από την παγκόσμια αγορά, ταυτόχρονα με πλήθος ημερίδων και εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μαζί με το κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκαν τα περίπτερα της έκθεσης, συνομίλησαν με εκθέτες και παραγωγικούς φορείς και συζήτησαν για τις νέες εξελίξεις στον χώρο καθώς και τα προβλήματα του κλάδου και τους τρόπους αντιμετώπισης και εύρεσης λύσεων. Επισημάνθηκε ότι “αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εντελώς αναποτελεσματική και στον αγροτικό τομέα, δεν μπορεί να αξιοποιήσει ούτε τους διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους”.
Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις ο κ. Θεοχαρόπουλος δήλωσε ότι “τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια καθώς υπάρχει πλέον υπερφορολόγηση που είναι πρωτοφανής για όλες τις χώρες της Ε.Ε. και εκτός του κοινοτικού κεκτημένου αλλοιώνοντας τον κοινοτικό ανταγωνισμό, ενώ η κατάργηση της επιστροφής φόρου για το πετρελαίου δεν συνοδεύτηκε από θέσπιση αγροτικού πετρελαίου κίνησης όπως συμβαίνει στις χώρες της Ε.Ε.” “Με αυτή την φορολογία δεν θα μπορέσει κανένας να μείνει στην παραγωγή” τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος. Ταυτόχρονα όμως επισήμανε όσον αφορά τις κινητοποιήσεις, ότι «αυτά τα δίκαια αιτήματα δεν πρέπει να διεκδικούνται με τρόπου που είναι σε βάρος της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων». «Σε αυτό όπως είπε η θέση μας είναι ξεκάθαρη».
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος παρευρέθηκε και μίλησε στην εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στην παρέμβαση του επισήμανε «την ανάγκη ενός νέου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης για την χώρα με εθνική συνεννόηση που πρέπει να στηριχθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στην ιδιωτική οικονομία και στην αρμονική συνύπαρξη και όχι σύγκρουση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Στην χώρα μας απαιτείται "η μεταρρύθμιση του αυτονόητου" μακριά από κάθε λαϊκισμό. Επιτέλους πρέπει να υπάρξουν εθνικές προτεραιότητες και λύσεις που αρμόζουν σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης με στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, ανάπτυξη, την εργασία, τον υγιή ανταγωνισμό και την κοινωνική συνοχή».