Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Kαταστροφής της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών



Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε απάντηση (αρ. πρωτ. 4/20-1-2017) στην ερώτηση (αρ. πρωτ. 2349/30-12-2016) του Βουλευτή Λακωνίας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου, με θέμα την καταστροφή της σοδειάς των ελαιοπαραγωγών Λακωνίας από δάκο και μυκητολογικές ασθένειες. Με αυτήν την αφορμή, ο Βουλευτής Λακωνίας δηλώνει τα εξής:

 

Απάντησε, χωρίς να πει τίποτα επί της ουσίας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην ερώτησή μου, που αφορούσε στις καταστροφικές ζημιές στην παραγωγή ελιάς στην Λακωνία από την επιδημία δάκου και ασθενειών, λόγω ειδικών δυσμενών κλιματικών συνθηκών το φθινόπωρο. Αποτελεί άλλωστε προσφιλή τακτική των Υπουργών αυτής της Κυβέρνησης είτε να μην απαντούν καθόλου στις ερωτήσεις Βουλευτών, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είτε να απαντούν με «δημιουργική ασάφεια».

 

Από την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκύπτει η έλλειψη διάθεσης να ασχοληθεί το Υπουργείο με την ουσία και την σοβαρότητα του θέματος, γιατί ενώ είναι αποδεδειγμένη πλέον η εκτεταμένη καταστροφή της ελαιοπαραγωγής στη Λακωνία με στοιχεία, το ΥΠΑΑΤ προσπερνά το θέμα και ισχυρίζεται ότι:

-      Όλα έγιναν τέλεια και δεν υπήρξαν προβλήματα ούτε στην διαδικασία ούτε στις πιστώσεις

-      Τα  προβλήματα αφορούν τις τοπικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους αγρότες 

Καλείται ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ασχοληθεί ουσιαστικά και όχι τυπικά με το θέμα και να δώσει μια απάντηση που θα βοηθάει τους ελαιοπαραγωγούς της Λακωνίας να συνεχίσουν να καλλιεργούν και να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα του νομού. 

 

 

Από το πολιτικό γραφείο