Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ “παγώνει” στη χώρα μας και την Αξιοκρατία και την Αριστεία …»

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
“παγώνει” στη χώρα μας και την Αξιοκρατία και την Αριστεία …»



Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως και οι αναπληρωτές Τομεάρχες κυρία Μαρία Αντωνίου, βουλευτής Καστοριάς, κ. Ιωάννης Ανδριανός, βουλευτής Αργολίδας και κ. Χρήστος Κέλλας, βουλευτής Λάρισας, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον αρμόδιο Υπουργό, ερώτηση για επικίνδυνη παρερμηνεία διάταξης ως προς τα προσόντα επιλογής των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΕΛΙΔΕΚ (‘Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας).

Για το θέμα αυτό, η κυρία Μαρία Αντωνίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει απροκάλυπτα το βόλεμα και την αποκατάσταση των δικών της παιδιών.

Με ύποπτες και επικίνδυνες παρερμηνείες του σχετικού νόμου θέλει προφανώς να προκρίνει αναξιοκρατικές επιλογές στελέχωσης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), με καθαρά κομματικά κριτήρια.

Τους έχουμε μάθει πια. Είναι η μέθοδος της επιβράβευσης των μετρίων, αντί του επιστημονικού έργου και της ερευνητικής εμπειρίας, των επιστημόνων ερευνητών, που πρέπει να αποτελούν την υγιή και στέρεη ραχοκοκαλιά του Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας.

Με τον ίδιο τρόπο, άλλωστε, προχώρησε και στην επιλογή της νέας γενικής γραμματέως Έρευνας και Τεχνολογίας.

Για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το διαβατήριο της ανέλιξης στο δημόσιο τομέα δεν είναι τα προσόντα, αλλά η κομματική ταυτότητα».