Hellenic Cypriot Press Agency

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Γ. Κουμουτσάκος: Εθνική ενότητα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Γ. Κουμουτσάκος: Εθνική ενότητα για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής

Την διάσταση την εθνικής ενότητας και της ομοψυχίας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ανέδειξε ο βουλευτής Β' Αθηνών και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, την οποία όμως διέκρινε από την "συναίνεση", την οποία όπως υποστήριξε έχει τορπιλίσει με τις ενέργειές της και την πολιτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αμαρουσίου «Ελληνική Εξωτερική Πολιτική: προκλήσεις, απειλές και ευκαιρίες» επισήμανε ότι «Η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση, σε μια ευρύτερη περιοχή με πολλές κρίσεις. Και ο σοβαρότερος κίνδυνος είναι να αγνοούμε τους κινδύνους. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μη συζητά σοβαρά, να μην ασχολείται ψύχραιμα, με την εξωτερική της πολιτική».



Εκτίμησε ότι «το να βγούμε από την κρίση είναι ένας εθνικός στόχος και στόχος εξωτερικής πολιτικής. Αλλά για να επιτευχθεί αυτό προϋπόθεση είναι να υπάρχει εθνική ενότητα. Διότι οι εθνικοί στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Και η ΝΔ είναι η παράταξη που έχει κάνει πράξη την εθνική ενότητα. Έχει ενώσει στην πράξη τον λαό μας. Έχει υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές».



Διευκρίνισε ότι «δεν πρέπει να συγχέεται η ανάγκη εθνικής ενότητας με τη συναίνεση προς μια κυβέρνηση που την έχει συνειδητά τορπιλίσει με διχασμό και πόλωση. Εκεί δεν υπάρχει κανένα πεδίο σύγκλισης.

Η εθνική ενότητα, η ενότητα του έθνους, είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Κάτι πολύ πιο μεγάλο. Εμείς αυτήν επιδιώκουμε. Διότι μέσα από την ομοψυχία το λαού μας μπορούμε να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους.

Φυσικά και με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Διότι είναι η κυβέρνηση των αδιεξόδων, της καταστροφικής πολιτικής, της πόλωσης και του διχασμού».