Hellenic Cypriot Press Agency

Στους 1.311 οι νεκροί από την έκρηξη βίας κατά αμάχων αλαουιτών στη Συρία * Το Ισραήλ θα σταματήσει να παρέχει ηλεκτρικό στη Γάζα * Η Ουάσιγκτον καλεί τις συριακές αρχές να καταδιώξουν τους "αυτουργούς των σφαγών" * Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε σήμερα με επιβολή νέων τραπεζικών κυρώσεων, άλλων κυρώσεων και δασμών στη Ρωσία έως ότου επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός και μια ειρηνευτική συμφωνία με την Ουκρανία. * Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως είναι «ιμπεριαλιστής» εμφορούμενος από «αναθεωρητισμό», προσάπτοντάς του πως έκανε «αντιστροφή της ιστορίας» συγκρίνοντάς τον με τον Ναπολέοντα *Η ΕΕ δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει τις στρατιωτικές προσπάθειες της Ουκρανίας εφόσον η αμερικανική οικονομική βοήθεια δεν είναι πλέον εγγυημένη, υποστήριξε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν * Σφοδρές μάχες στη βορειοδυτική Συρία ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της de facto κυβέρνησης και μαχητών «πιστών» στον ανατραπέντα πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ άφησαν πίσω πάνω από 70 νεκρούς * «Όλοι θέλουμε μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη μέσω της ισχύος κι αυτό είναι προς το συμφέρον και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ», είπε αργά το βράδυ αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. * Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τον Υφυπουργό για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Stephen Doughty.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Για τις θέσεις του ΚΚΕ αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ενημέρωσε τον ΠτΔ ο Δ. Κουτσούμπας

Για τις θέσεις του ΚΚΕ αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις, ενημέρωσε τον ΠτΔ ο Δ. Κουτσούμπας

«Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή και τις θέσεις του ΚΚΕ», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Η όξυνση των αντιθέσεων, των ανταγωνισμών, οι πολεμικές συγκρούσεις και η συσσώρευση στρατιωτικών όπλων και δυνάμεων σε όλη την περιοχή, από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, την Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Μέση Ανατολή, δεν προοιωνίζονται θετικά βήματα και ζητήματα για τους λαούς και κυρίως για τον ελληνικό λαό».
Ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι οι συνεχόμενες, το τελευταίο διάστημα, προκλητικές δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Ερντογάν, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας, η αμφισβήτηση του Αιγαίου και των νησιών της πατρίδας μας, όπως επίσης και οι εξελίξεις με το νέο Σχέδιο Ανάν, ουσιαστικά σχέδιο διχοτόμησης της Κύπρου, που προωθείται αυτό το διάστημα με εντατικούς ρυθμούς, αποτελούν ζητήματα που «θα πρέπει να μας κάνουν να βρεθούμε ακόμα περισσότερο, ως ελληνική κοινωνία, ως ελληνικός λαός, σε ετοιμότητα, σε επαγρύπνηση και σε κινητοποίηση».