Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΕΛ: Η προτεραιότητα είναι η οριστική λύση για το χρέος

ΑΝΕΛ: Η προτεραιότητα είναι η οριστική λύση για το χρέος

«Το ζητούμενο είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να προχωρήσουμε στη λύση του χρέους, για το οποίο υπάρχει απόφαση να ρυθμιστεί. Ήδη, εκτός από το ΔΝΤ και τον κ. Ομπάμα, πολλοί Ευρωπαίοι πολιτικοί πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση και μιλούν θετικά για τη ρύθμιση του χρέους. Ο μόνος που αντιστέκεται είναι ο κ. Σόιμπλε που προσπάθησε να προκαταλάβει τη θέση της κ. Μέρκελ» ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.
«Επιμένουμε στη λύση του χρέους, γιατί έτσι θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών, Ελλήνων και ξένων, στην οικονομία, προκειμένου να ξεκολλήσουμε από την ύφεση. Όσο υπάρχουν περιοριστικές πολιτικές και έμφαση στα δημοσιονομικά μέτρα, γεγονός που συνεπάγεται οικονομική στενότητα, τόσο θα υπάρχει υψηλή φορολογία που θα δημιουργεί πρόβλημα στις επενδύσεις» είπε στην συνέχεια η κ. Παπαδοπούλου, σημειώνοντας ακόμα, σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις, ότι «στα εργασιακά ζητήματα οι ελληνικές θέσεις συγκλίνουν με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ είπε ότι «τα σενάρια περί τέταρτου μνημονίου δεν προκύπτουν από πουθενά. Είναι σενάρια που μάλλον τα υπαγορεύουν η αξιωματική αντιπολίτευση και οι ακραίοι κύκλοι των δανειστών».
Πρόσθεσε ότι «θα ήταν καλύτερα η ΝΔ να πει στους ομοτράπεζούς της στο ΕΛΚ, να περιορίσουν τις ακραίες φωνές, αντί να κοιτάζει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες».