Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου στο Νομό Καβάλας


Το Νομό Καβάλας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα της ΝΕ ΔΗΜΑΡ Καβάλας και μέλος της ΚΕ του κόμματος Κυριάκο Κελίδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Βασίλη Τραΐφόρο, τα μέλη της νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Καβάλας και τον γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Καβάλας Ιορδάνη Χοροζίδη.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αρχικά συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Μετά τις συναντήσεις στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε: «Πρέπει να γίνει σαφές ότι η χώρα δεν θα υπερβεί την κρίση, αν επιτέλους δεν αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης και δεν στραφεί στην περιφερειακή ανάπτυξη. Όχι το στρεβλό καταναλωτικό, αλλά σε ένα παραγωγικό υγιές μοντέλο, που θα στηρίζεται στην αγροτική παραγωγή, την υγιή επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Αυτό το ζητούν οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, επιθυμώντας να μην μπαίνουν εμπόδια από το κεντρικό κράτος. Δεν θα βγούμε από την κρίση με φορολογία και με φόρους πάνω στους φόρους. Δεν βγαίνει αυτό το μοντέλο. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις. Όχι μειώσεις μισθών και συντάξεων, ούτε απολύσεις, αλλά εξοικονόμηση δαπανών σε κάθε τομέα πολιτικής. Αν υπάρχει σχέδιο, όραμα και θέληση μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι. Αν δεν προχωρήσουν πολλά από τα παραγωγικά έργα που είναι κολλημένα εδώ στην περιοχή σήμερα, λόγω γραφειοκρατίας και ανεπαρκών χρηματοδοτήσεων, τότε δεν θα ξεφύγουμε από την κρίση».
Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Έχουμε τη χαρά να δεχόμαστε την επίσκεψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με ιδιαίτερη διαδρομή, συνάδελφος και διδάκτορας της Γεωπονικής. Διετέλεσε ειδικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και είχε και δυο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που σχετίζονται με την Π.Ε. Καβάλας. Η μια αφορά την ένταξη του έργου για το αρδευτικό της δυτικής πεδιάδας του Νέστου και η δεύτερη την επίλυση ενός θέματος που είχαμε με το LEADER για την επιλεξιμότητα της Θάσου και της πόλης της Καβάλας στην ένταξή τους στο πρόγραμμα. Πέρα από αυτά ο κ. Θεοχαρόπουλος είναι ένας εκ των πολιτικών αρχηγών που εκφράζει έναν σύγχρονο, μετριοπαθή και ευρωπαϊκό πολιτικό λόγο και υπό αυτήν την έννοια συμβάλλει στην θετική εξέλιξη του πολιτικού γίγνεσθαι στη χώρα μας».